Är du rädd att tappa bort dig själv i tvåsamheten? Foto: ShutterstockÄr du rädd att tappa bort dig själv i tvåsamheten? Foto: Shutterstock
Är du rädd att tappa bort dig själv i tvåsamheten?  Foto: Shutterstock
Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock
 Foto: Shutterstock

5 sätt att inte tappa bort dig själv i ditt förhållande

Publicerad

När du befinner dig i ett förhållande är det lätt att gå "all in" i tvåsamheten. 

Och är det exakt vad ni båda vill så är det ingen annans ensak.

Men om du är rädd för att tappa bort dig själv och din egen personlighet så finns det några saker att tänka på. 

Har du någon gång känt det som att du tappar bort dig själv i ditt förhållande? Nu för tiden är det alltid "vi ska", "vi vill" och "vi tycker". 

Med hjälp av Elite Daily listar vi fem saker du kan göra om du vill bevara din egen person, samtidigt som du är i ett förhållande. 

1. Spendera tid ensam

Bara för att du är i ett förhållande så betyder det inte att tvåsamheten måste följa vissa regler. Även om din kompis tycker att ett par ska spendera si och så mycket tid tillsammans för att det ska vara ett bra förhållande så är det här upp till var och en. 

Ta den ensamtid du behöver, och ge din partner detsamma. Är du en sån som behöver en hel dag för dig själv varje vecka? Berätta det för din partner. 

Foto: Shutterstock

2. Glöm inte dina gamla vänner

I början av ett förhållande är det naturligt att gå in i en nykär bubbla och bara vilja hänga med varandra. Och det förstår oftast de flesta. 

Men när förhållandet utvecklas och tiden går så kan det vara dags att lämna bubblan ibland. Att umgås med vänner utan sin partner är viktigt för ens identitet. Och trots allt, förhållanden KAN ta slut, då är det oftast vännerna som står kvar, så vårda dina vänskapsrelationer.

3. Behåll dina intressen

Kanske har du redan något som du alltid älskat att göra, eller som du alltid tog dig tid att göra innan du blev ihop med någon. Var du kanske ute och sprang två gånger i veckan innan din partner kom in i bilden? Men nu känns det svårt att få till den tiden eftersom att du vill hänga med din älskling varenda ledig stund. 

Försök att skapa tid för de saker som DU vill göra, som bara är DINA. För att känna sig som en egen person i ett förhållande är det viktigt att ha saker som din partner inte är en självklar del av.

Foto: Shutterstock

4. Kom ihåg dina egna mål

Även om det är supermysigt att planera för en framtid med din partner så är det också viktigt att du behåller dina egna mål och drömmar, de som är för dig!

Som par kanske ni drömmer om giftermål och barn, men vad var dina mål med livet innan du träffade din partner? 

Det här betyder inte att du ska planera för ett liv helt åtskiljt från din partner, men medan du planerar för er framtid, kom då också ihåg att inkludera dina egna drömmar i framtidsplanen. 

5. Prata med din partner

Det allra viktigaste: Inkludera din partner i vad du vill och behöver för att känna dig som dig själv. 

Prata om allt mellan himmel och jord så kan det kännas lättare att faktiskt säga till din partner när du behöver lite tid för dig själv. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag