Lindas syster Coleen håller i panelprogrammet Loose Women, i vilket Linda berättade om sin nyfunna tro på kärlek – i slutskedet av livet. Foto: S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK / S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Lindas syster Coleen håller i panelprogrammet Loose Women, i vilket Linda berättade om sin nyfunna tro på kärlek – i slutskedet av livet. Foto: S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK / S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Linda, 59, efter dödsdomen: ”Jag är redo att dejta igen”

Publicerad

Sångaren Linda, 59, har drabbats av obotlig bröstcancer – tio år efter att hennes man gått bort.

Nu berättar hon om sorgen och skräcken, men även om hoppfullheten.

– Jag är öppen för förslag, säger Linda, som nu är på jakt efter kärleken, om det så blir det sista hon gör.

För ett år sedan diagnosticerades 59-åriga Linda Nolan från Irland med obotlig bröstcancer – tio år efter att hennes man Brian gått bort i sjukdomen.

Under måndagen deltog hon i det brittiska tv-programmet Loose Women, och berättade om sorgen och skräcken inför den egna sjukdomen – men hon gick också ut med ett starkt besked:

– Brian var mitt livs kärlek, vilket de flesta inte fattar. Men nu är jag öppen för förslag, klargjorde Linda, som är en folkkär sångare på de brittiska öarna.

Linda Nolan medverkade under gårdagen i brittiska programmet Loose Women – där hon återigen öppnade upp för kärleken.Foto: ITV

Berättar om första kyssen på tio år

Hon berättar att hon vill leva slutet av sitt liv till fullo, och att hon då måste vara öppen för att möta kärleken. Det är första gången sedan makens bortgång som Linda känt sig hoppfull på ett romantiskt plan, skriver The Mirror.

– Jag har varit så mot dejting tidigare, förklarar hon, och berättar med glädje om sin första kyss på tio år.

– Det var rätt tid och rätt plats, säger hon om den fantastiska upplevelsen.

Bakom sig har Linda Nolan en stark sångkarriär, och nyligen släppte hon sin självbiografi.Foto: ITV

Den största sorgen

Linda berättar även att hon förberett allt viktigt inför sin död, så att hennes närstående inte behöver oroa sig.

– Om mitt hjärta stannar vill jag inte ha hjärt- lungräddning om jag är nära slutet. Och jag vill hellre ligga på hospis än att tas hand om av mina syskon, berättar hon.

Trots att Linda aldrig kommer bli frisk från sin cancer, har hon med hjälp av läkarnas behandling redan gjort framsteg. Just nu planerar hon ett eget tv-program, men hon kommer inte att välja kemoterapi, då hon fruktar smärtan från en sådan behandling.

Nu hoppas hon på ett riktigt förhållande, och berättar även att hennes största sorg i livet var att aldrig bli mamma.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag