Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läraren Julie, 45, ger upp – visar bilder på kaoset i skolan

Nu berättar Julie varför hon säger upp sig. Foto: Facebook / Julie Marburger
Stökig arbetsmiljö är en av anledningarna. Foto: Facebook / Julie Marburger

Stökiga barn, jobbiga föräldrar, hög arbetsbelastning och dålig lön.

Läraren Julie har tröttnat – och berättar varför hon säger upp sig i ett dramatiskt inlägg på Facebook.

Julie Marburger arbetar som lärare i USA – och vittnar i ett omskakande Facebookinlägg om katastrofala omständigheter på arbetsplatsen.

Stökiga barn, jobbiga föräldrar, hög arbetsbelastning och dålig lön var de primära anledningarna till att den unga läraren till slut sa upp sig, uppger brittiska Metro

"Föräldrar har blivit allt för oförskämda – och deras barn är ännu värre", skriver Julie. 

Nu berättar Julie varför hon säger upp sig. Foto: Facebook / Julie Marburger

Hon berättar att skolans ledning fokuserar för mycket på att göra föräldrarna nöjda, vilket leder till att hon inte kan utföra sitt egentliga jobb: att utbilda barn.

"Min chef kommer kräva en förklaring"

Julie förklarar vidare att över hälften av eleverna riskerar att bli underkända, och att föräldrarna inte har tyckts bry sig om att svara på de mejl och telefonsamtal som gått ut i flera månader.

Stökig arbetsmiljö är en av anledningarna. Foto: Facebook / Julie Marburger

"Men nu kommer jag nog få tillbringa hela nästa vecka med att ta emot samtal och mejl från oregerliga föräldrar som vill veta varför jag har underkänt deras barn", skriver hon och fortsätter:

"Min chef kommer kräva en förklaring en förklaring till varför jag har underkänt så många utan att ge dem stöd, även om jag i princip har gjort allt förutom att studera åt dem".

Julies oro för barnens beteende

Samtidigt fruktar Julie att elevernas uppförande bara kommer bli värre och värre i takt med att terminen sakta närmar sig sitt slut. Hon illustrerar sin oro genom att ladda upp ett antal bilder som hon anser visar på elevernas dåliga uppförande.

Julie fruktar att elevernas uppförande bara kommer bli värre och värre. Foto: Facebook / Julie Marburger

Julie menar även att hon får lite ekonomiskt stöd av skolan – och att hon tvingats köpa in en hel del utrustning för egna pengar.

Lärarens kritik mot föräldrarna

Men problematiken handlar faktiskt inte bara om barnen eller den fysiska skolmiljön – föräldrarna är inte alltid att leka med heller.

"En förälder häromdagen ansåg att jag felaktigt hade skuldbelagt hennes son för hans beteende och sa det till mig på ett väldigt otrevligt sätt – mitt framför sonen."

Problematiken handlar inte bara om barnen eller den fysiska skolmiljön. Foto: Facebook / Julie Marburger

Julies inlägg har delats över 400 000 gånger – och för brittiska Metro hon att inkorgen svämmar över av meddelanden från lärare världen över som känner igen sig i hennes situation.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!