Nu berättar Julie varför hon säger upp sig. Foto: Facebook / Julie MarburgerNu berättar Julie varför hon säger upp sig. Foto: Facebook / Julie Marburger
Nu berättar Julie varför hon säger upp sig. Foto: Facebook / Julie Marburger
Stökig arbetsmiljö är en av anledningarna. Foto: Facebook / Julie MarburgerStökig arbetsmiljö är en av anledningarna. Foto: Facebook / Julie Marburger
Stökig arbetsmiljö är en av anledningarna. Foto: Facebook / Julie Marburger

Läraren Julie, 45, ger upp – visar bilder på kaoset i skolan

Publicerad

Stökiga barn, jobbiga föräldrar, hög arbetsbelastning och dålig lön.

Läraren Julie har tröttnat – och berättar varför hon säger upp sig i ett dramatiskt inlägg på Facebook.

Julie Marburger arbetar som lärare i USA – och vittnar i ett omskakande Facebookinlägg om katastrofala omständigheter på arbetsplatsen.

Stökiga barn, jobbiga föräldrar, hög arbetsbelastning och dålig lön var de primära anledningarna till att den unga läraren till slut sa upp sig, uppger brittiska Metro

"Föräldrar har blivit allt för oförskämda – och deras barn är ännu värre", skriver Julie. 

Nu berättar Julie varför hon säger upp sig.Foto: Facebook / Julie Marburger

Hon berättar att skolans ledning fokuserar för mycket på att göra föräldrarna nöjda, vilket leder till att hon inte kan utföra sitt egentliga jobb: att utbilda barn.

"Min chef kommer kräva en förklaring"

Julie förklarar vidare att över hälften av eleverna riskerar att bli underkända, och att föräldrarna inte har tyckts bry sig om att svara på de mejl och telefonsamtal som gått ut i flera månader.

Stökig arbetsmiljö är en av anledningarna.Foto: Facebook / Julie Marburger

"Men nu kommer jag nog få tillbringa hela nästa vecka med att ta emot samtal och mejl från oregerliga föräldrar som vill veta varför jag har underkänt deras barn", skriver hon och fortsätter:

"Min chef kommer kräva en förklaring en förklaring till varför jag har underkänt så många utan att ge dem stöd, även om jag i princip har gjort allt förutom att studera åt dem".

Julies oro för barnens beteende

Samtidigt fruktar Julie att elevernas uppförande bara kommer bli värre och värre i takt med att terminen sakta närmar sig sitt slut. Hon illustrerar sin oro genom att ladda upp ett antal bilder som hon anser visar på elevernas dåliga uppförande.

Julie fruktar att elevernas uppförande bara kommer bli värre och värre.Foto: Facebook / Julie Marburger

Julie menar även att hon får lite ekonomiskt stöd av skolan – och att hon tvingats köpa in en hel del utrustning för egna pengar.

Lärarens kritik mot föräldrarna

Men problematiken handlar faktiskt inte bara om barnen eller den fysiska skolmiljön – föräldrarna är inte alltid att leka med heller.

"En förälder häromdagen ansåg att jag felaktigt hade skuldbelagt hennes son för hans beteende och sa det till mig på ett väldigt otrevligt sätt – mitt framför sonen."

Problematiken handlar inte bara om barnen eller den fysiska skolmiljön.Foto: Facebook / Julie Marburger

Julies inlägg har delats över 400 000 gånger – och för brittiska Metro hon att inkorgen svämmar över av meddelanden från lärare världen över som känner igen sig i hennes situation.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag