Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Labradoren Fred tar hand om nio ankungar

Bästa vänner? Foto: MOUNTFITCHET CASTLE / SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN
Fred och hans "adoptivbarn" gör nu allt tillsammans. "De fullkomligt älskar honom", säger Freds ägare. Foto: MOUNTFITCHET CASTLE / SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

De nio små ankungarna hade förlorat sin mamma och vandrade omkring planlöst.

Tioårige labradoren Fred tvekade inte en sekund utan tog direkt sitt ansvar och kan på ålderns höst nu titulera sig niobarnspappa.

– De fullkomligt älskar honom, säger hundens ägare Jeremy Goldsmith till Daily Mail. 

Det var i torsdags förra veckan som personal vid det populära engelska turistmålet Mountfitchet Castle nära Stanstead i Essex fick syn på de nio små ankungarna som såg ut att vandra omkring helt planlöst i området. 

– Vi visste att ankmamman ruvade där och sedan dök plötsligt de här ankungarna upp men mamman sågs inte till någonstans. Vi tror att det kan ha varit en räv, säger Jeremy Goldsmith som även är slottets direktör till Daily Mail.

Labradoren Fred blev "adoptivpappa" 

Jeremy Goldsmith och hans personal blev genast oroliga över vad som skulle hända med dem men den tioåriga labradoren Fred agerade direkt och har tagit hand om slottets nytillskott sedan dess - och lämnar inte deras sida.

På ett flertal bilder kan man se hur Fred ligger i det gröna gräset och myser med sina nio adoptivbarn. På en bild sitter de nio små ankorna i rad på hans rygg och på en annan bild har till och med en av dem tagit plats uppe på hans huvud. 

Freds ägare: "De fullkomligt älskar honom"

Enligt slottets personal följer ankungarna även med Fred när han badar i slottets vallgrav och givetvis sover de tillsammans i hans numera fullsatta hundkorg.

Den nyblivna adoptivpappan hyllas nu av sin ägare för sin omtänksamhet.

– Fred har en helt fantastisk personlighet. De fullkomligt älskar honom, säger Jeremy Goldsmith till Daily Mail.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!