Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

La bacon framför moské – får hela 15 års fängelse

Med en machete vandaliserade Michael Wolfe en moské
Han fångades på övervakningskameror.
Michael Wolfe döms till hårt fängelsestraff.

Michael Wolfe, 37, vandaliserade en moské och lade sedan rått bacon utanför byggnaden. För det döms han till 15 år i fängelse.

Utrustad med en machetekniv slog den amerikanske mannen sönder glasrutor och rev ned lampor i moskén i Titusville i Florida, USA. Efter vandaliseringen lämnade han råa baconskivor på dess tröskel som en illvillig symbolisk gest eftersom griskött är förbjudet att äta enligt islam.

Hela förloppet fångades på övervakningskameror och nu har Michael Wolfe erkänt dådet, rapporterar USA Today.

Mannen fångades på bar gärning av övervakningskameror.

Döms till hårt straff

Eftersom brottet genomfördes med hatbrottsmotiv får mannen ett extra hårt straff. Han döms till 15 års fängelse för vandalisering med hatbrottsmotiv, enligt USA Today.

– Han har erkänt att han har vandaliserat moskén med hatbrottsmotiv, vilket gör det till ett brott, säger Todd Brown, talesperson för Floridas åklagarmyndighet enligt den amerikanska tidningen.

Mannen är i framtiden förbjuden att besöka moskén och kommer att få 15 år skyddstillsyn efter han kommer ut ur fängelset.

Michael Wolfe var sedan tidigare känd av polisen.

Kevin Chrehan, 34, dömdes för att ha lagt baconsmörgåsar utanför en moské i Bristol, USA.
Foto: / © Avon and Somerset Constabulary

Har även hänt i England

Muslimska organisationer har uttryckt oro över ökade hatbrott efter Michael Wolfes vandalisering, skriver USA Today.

Liknande brott har förekommit även i Europa.

Förra året lindade tre män in dörrhandtagen till en moské med baconskivor och lade baconsmörgåsar vid ingången till byggnaden. Alla tre dömdes till fängelse, enligt BBC.