Den makalösa historien har nu fått ett lyckligt slut. Foto: Kamera OneDen makalösa historien har nu fått ett lyckligt slut. Foto: Kamera One
Den makalösa historien har nu fått ett lyckligt slut. Foto: Kamera One
Tack vare busschauffören Dee lever familjen lyckligt tillsammans. Foto: KameraOneTack vare busschauffören Dee lever familjen lyckligt tillsammans. Foto: KameraOne
Tack vare busschauffören Dee lever familjen lyckligt tillsammans. Foto: KameraOne

Kvinnornas otroliga insikt – efter chaufförens upptäckt

Publicerad

Bussresan skulle komma förändra Melanie och Mollys liv för alltid.

– Det är en på miljonen! säger busschauffören Dee Starkey, som bär ansvar för den sagolika historien.

Mellan 2014 och 2016 tog alltid Melanie Russell bussen från staden Flint till Chicago i USA, där hon sakta men säkert började lära känna chauffören Dee Starkey, som rattar sträckan.

En dag började de två prata, och Dee nämnde i all hast att Melanie var väldigt lik hennes väninna.

– Först var det bara hennes ansikte, men jag började märka att de hade exakt likadana händer, berättar Dee för ABC:s lokala nyhetssajt WXYZ.

Kompisen i fråga heter Molly Richardson, som hade lärt känna Dee flera år tidigare när de jobbade på samma bussbolag. Och Molly visste att hon blivit bortadopterade vid nio månaders ålder – något hon delat med sig av till Dee.

Här återförenas systrarna framför kameran. Se hela filmen i spelaren.Foto: KameraOne

Alla tre brast ut i gråt

I november 2015 skulle det otroliga ske. Melanie och Mollys otroliga likhet hade slagit Dee till den milda grad att hon behövde konfrontera sin passagerare.

Snabbt knäppte hon en bild på Melanie, och skickade den till sin vän. Samtidigt, ett telefonsamtal och på med högtalarna. "Du kommer döda mig, men jag kan inte minnas din födelsedag. När fyller du år?", sa Dee till sin gamla vän.

När svaret kom brast alla tre ut i gråt. Den 29 juli. 1968, kunde Molly staka fram. Molly var Melanies tvillingsyster.

– Jag ringde min mamma för att ställa massa frågor. Jag kunde höra Molly i bakgrunden säga "hälsa att hon inte ska gråta. Jag är inte arg", minns Melanie den känslosamma stunden.

Busschauffören Dee Starkey återförenade systrarna.Foto: KameraOne

Skaffade matchande tatueringar

Efter den makalösa bussresan började systrarna ta kontakt genom Facebook. Och efter att de skickat gamla familjebilder till varandra insåg de att likheterna var slående.

I sommaren 2016 möttes de för första gången, och genast kramade Molly sin biologiska mamma Linda.

– Mitt barn! ska Linda ha utbrustit och omfamnat sin dotter.

I dag träffas familjen regelbundet, och Molly berättar om de nya familjemedlemmarna.

– Det känns som att det största hålet blivit fyllt. Och jag kunde inte vara gladare, säger hon.

Den 8 april i år skaffade de nyfunna systrarna matchande tatueringar. Ett hjärta, och texten "det som en gång var förlorat har blivit funnet".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag