In på dansgolvet rider plötsligt en lättklädd kvinna på en häst - som snart får panik. Foto: TwitterIn på dansgolvet rider plötsligt en lättklädd kvinna på en häst - som snart får panik. Foto: Twitter
In på dansgolvet rider plötsligt en lättklädd kvinna på en häst - som snart får panik. Foto: Twitter
Efter att ha fallit omkull på det hala dansgolvet men lyckats resa sig försöker hästen desperat att orientera sig. Foto: TwitterEfter att ha fallit omkull på det hala dansgolvet men lyckats resa sig försöker hästen desperat att orientera sig. Foto: Twitter
Efter att ha fallit omkull på det hala dansgolvet men lyckats resa sig försöker hästen desperat att orientera sig. Foto: Twitter

Kvinna tog med häst på klubb – nu förlorar baren sitt tillstånd

Publicerad

En kvinna i Florida red in på dansgolvet på en häst - mitt i en pumpande ljus- och ljudshow.

Videoklipp som visar hästens panik väcker massiv kritik mot nattklubben.

– Det här är otroligt dumt och ansvarslöst, säger Dan Gelber, borgmästare i Miami, som nu dragit in klubbens tillstånd.

Det tillhör knappast vanligheterna att någon äntrar dansgolvet på en nattklubb iklädd bikini och ridandes på en stor häst.

Men det är precis vad som skedde i Miami Beach, Florida, natten till torsdagen. Det skriver bland andra CNN.

 

LÄS MER: Kvinna döms för 68 fall av djurplågeri 

 

På videoklipp som nu sprids syns hur den bikiniklädda unga kvinnan, som sitter på en vit häst, styr in den mitt på dansgolvet på klubben Mokai Lounge. Sedan blir det rörigt. Hästens syns halka och kvinnan faller av. Sean jublar människor medan hästen tycks leta efter en väg ut ur folkhopen.

https://twitter.com/OfficialJoelF/status/971949226749059072?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.buzzfeed.com%2Fjuliareinstein%2Fclub-horse

Men nu rasar djurvänner mot nattklubben som släppte in ryttaren - och polisen och lokala myndigheter har agerat.

– Jag blev äcklad och tog illa vid mig över att en seriös affärsidkare kan tycka att det här var ett acceptabelt beteende, säger Jimmy L. Morales på stadsdelsmyndigheten.

– Det här är inte tillåtet och så fort jag fick reda på vad som skett så instruerade jag min personal att dra in nattklubbens tillstånd, fortsätter han.

Ilska mot djurplågeriet

 Dan Gelber, borgmästare i Miami, är även han mycket kritisk till det som skedde - och han sympatiserar med hästen.

– Det här var inte bara dumt, det var omänskligt, säger han.

Polisen i Miami har senare hittat hästen och meddelar att den nu tycks vara okej.

https://twitter.com/MiamiBeachPD/status/972263350435500032

Tidningen Time skriver att det senare framkommit att hästens inträde på dansgolvet var en del av en planerad show iscensatt av klubben, och inget spontanpåhitt från ryttaren. Men oavsett, kritiken gällande djurplågeri har stått fast.

 

LÄS MER: Stjärnan misstänkt för djurplågeri: "Olyckligt" 

 

En representant från Mokai Lounge säger till den lokala kanalen CBS4 att tilltaget inte var godkänt från klubbens ledning, utan ett eget initiativ från en PR-chef på lägre nivå.

– Hästen blev inte skadad. PR-chefen som stod bakom detta, som jag inte kände till, har blivit avstängd utan lön. Nu jobbar vi tillsammans med myndigheterna, säger Roman Jones från klubbens ledning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag