Misskötseln ledde till fängelse. Foto: RSPCA CymruMisskötseln ledde till fängelse. Foto: RSPCA Cymru
Misskötseln ledde till fängelse.  Foto: RSPCA Cymru
Ägaren har visat ånger, enligt en representant för djurrättsorganisationen RSPCA. Foto: RSPCA CymruÄgaren har visat ånger, enligt en representant för djurrättsorganisationen RSPCA. Foto: RSPCA Cymru
Ägaren har visat ånger, enligt en representant för djurrättsorganisationen RSPCA. Foto: RSPCA Cymru

Kvinnan döms till fängelse efter bilderna inifrån huset

Publicerad

Tjock spindelväv täckte dörrarna medan högar av smuts och skräp låg över golvet i  huset i Wales.

Nu får hon fängelse för att ha lämnat sina katter ensamma i det snuskiga huset, rapporterar Wales Online

Det som fångades av djurrättsinspektörernas kamera i en bostad i Port Talbot i Wales, var ett inferno av smuts. Skräp och spindelnät täcker stora delar av husets fönster, golv och väggar.

Fynden i huset har nu lett till att den 54-åriga husägaren dömts till fängelse.

Hemmet var ett snuskinferno.Foto: RSPCA Cymru

I det smutsiga huset fanns nämligen katterna Domino och Moses. Ägaren hade lämnat dem åt sitt öde, utan tillsyn och mat i två veckor, vilket ledde till att en av dem dog.

 

LÄS OCKSÅ: Linnea, 21, hyrde ut sin lägenhet i tre månader – kom hem till det här 

Fönstren var täckta av tjocka lager spindelväv. Foto: RSPCA Cymru

 

Över golven bredde högar av skräp ut sig. Foto: RSPCA Cymru

”Ett chockerande fall”

Husägaren erkände sig skyldig till brott mot djurskyddslagen och dömdes den 24 april till fängelse i tolv veckor, tolv månaders villkorlig dom och 20-dagars rehabilitering.

Hon är också förbjuden att äga husdjur under en tioårsperiod.

– Försvaranden visade märkbar ånger för sina handlingar, säger Gemma Cooper vid djurrättsorganisationen RSPCA Cymru till Wales Online

 

LÄS OCKSÅ: Snusket i ditt hem – 5 okända platser

Två katter hittades i hemmet. Foto: RSPCA Cymru

Bristen på omvårdnad gjorde att Moses avled medan Domino lämnades utmärglad och uttorkad. Efter akutvård hos veterinär har han fått ett nytt hem. 

– Det är ett chockerande fall av misskötsel av djur. Katterna hade ingen chans i den låsta och snuskiga bostaden utan ens grundläggande förnödenheter, säger Gemma Cooper till Wales Online och fortsätter:

– Det finns helt enkelt ingen ursäkt för den här typen av misskötsel.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag