Sean Doyle fick inte åka buss. Foto: Kent Live / ShutterstockSean Doyle fick inte åka buss. Foto: Kent Live / Shutterstock
Sean Doyle fick inte åka buss. Foto: Kent Live / Shutterstock
Nu riktar han skarp kritik mot företaget. Foto: Kent LiveNu riktar han skarp kritik mot företaget. Foto: Kent Live
Nu riktar han skarp kritik mot företaget. Foto: Kent Live

Kroniskt sjuka 54-åringen kastades av bussen i regnet

Publicerad

Sean Doyle, 54, lider av Parkinsons sjudom – men busschauffören trodde att han bara var alkoholpåverkad.

Efter att ha blivit avhyst från bussen riktar Sean nu skarp kritik mot företaget.

– Dessa förare måste bli mer sympatiska och förstående, säger han. 

54-åriga Sean Doyle flyttade nyligen till den brittiska staden Folkestone. Sean lider sedan av Parkinsons, en kronisk neurologisk sjukdom.

Eftersom han inte kan gå längre än 100 meter bestämde han sig förra veckan för att ta bussen – ett beslut han snart fick ångra bittert, skriver sajten Kent Live.

Sean Doyle lider av den kroniska sjukdomen Parkinsons.Foto: Kent Live

"Kunde knappt tro mina öron"

Sjukdomen som Sean lider av har lett till att han är mer fumlig än tidigare. När busschauffören anlände till stationen där Sean stod och väntade förra torsdagen, tyckte föraren att han tog för lång tid på sig – och kastade av honom från bussen.

54-åringen berättar att det var kallt och regnigt ute vid tillfället.

– Chauffören såg att jag kämpade. Han bad mig att skynda mig eftersom bussen var en kvart sen. Till slut fick han nog och sa att han behövde köra vidare, berättar Sean.

Trots att det endast var en passagerare på bussen skämdes Sean.

– Jag var så arg, jag kunde knappt tro mina öron. Det var väldigt pinsamt, säger han.

Företaget ska nu se över sina rutiner.Foto: Kent Live

Vill inte att det ska hända igen

Efter händelsen bestämde sig Sean för att skriva till företaget som ansvarar för bussarna. Han hoppas nu att man i framtiden är mer förstående för människor med särskilda behov.

– Chauffören trodde säkert att jag vara var full. Men det finns en anledning till att jag är lite långsam, det är för att jag har en sjukdom.

Han vill inte att någon annan ska behöva uppleva en liknande händelse igen.

En talesperson för företaget berättar för Kent Live att man nu ska se över sina rutiner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag