Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kock skröt om hur hon lurade en "jobbig vegan"

Den aktuella restaurangen.
Foto: Tripadvisor
Och kommentaren som startade allt...
Foto: Facebook

Kockens hämnd på en "jobbig vegan" möttes av stor kritik.

Nu riskerar kocken straff.

En restaurang i den lilla staden Shifnal, i England, har hamnat i blåsväder.

Eller snarare restaurangens kock och delägare.

Det efter att kocken publicerat ett inlägg i en Facebookgrupp där hon skryter om att hon medvetet serverat kött till en vegan – som hämnd.

"En skenhelig, dömande vegan (som jag lagat mat till hela dagen) har gått och lagt sig i tron att hon fortfarande är vegan", förklarade kocken i sitt inlägg, enligt brittiska Metro.

Foto: Facebook

Vad kocken menade var:

Hon hade på något vis lagt in kött i veganmaten.

"De hade bett mig att ringa dem, under julhelgen, för att diskutera deras krav på innehållet i maten till deras gäster", fortsätter kocken i en annan kommentar.

I en annan kommentar skriver kocken att hon "spetsat en vegan för ett par timmar sedan", med andra ord spetsat veganmaten med kött eller liknande.

En skärmdump som brittiska Metro hittat.
Foto: Facebook + Metro

Reaktionerna?

Ilska.

"Inte bara ett övertramp..."

"Du ger mat till veganer (som har litat på dig och betalat för sin mat) icke-vegansk mat, skryter om det på sociala medier i en grupp där många sidor av samhället är medlemmar och blir direkt angripen. Då bestämmer du dig för att problemet måste vara människorna i den här gruppen, snarare än ditt eget klandervärdiga beteende?" skriver en man i en kommentar.

En annan skriver:

"Jag är inte vegan men om någon var det skulle jag aldrig ge dem icke-vegansk mat. Jag är en konservativ jägare men ditt beteende är föraktligt".

En kvinna i gruppen berättar att hon har varit vegetarian i över 20 år och att hennes kropp anpassat sig efter det nu. Och skulle någon servera henne kött eller liknande utan hennes vetskap skulle hon antagligen bli sjuk.

"Min mage gör ont då. Det gör ont. Så det vore inte bara ett övertramp, utan fysiskt smärtsamt också", skriver hon om kockens "prank".

Foto: Facebook

Massiv med negativ uppmärksamhet

Andra jämför det med att servera alkohol till någon som är nykterist eller helt enkelt inte tål eller kan dricka alkohol.

Den aktuella Facebookgruppens administratör bekräftar att stor ilska uppstått efter kockens bekännelse.

– Jag tror att många blev förbannade just för att det i så fall skulle kunna hända vem som helst av oss om kocken ogillar dig, säger administratören till brittiska Metro.

Sedan kockens "skämt" fått spridning i sociala medier har restaurangen blivit överröst med negativa recensioner på nätet, och kocken i fråga riskerar även rättsliga åtgärder, enligt International Business Times. Tidningen skriver att det även kan tvinga restaurangen att stänga ner för gott.

Foto: Tripadvisor