Kevins ölmage var tecken på dödlig sjukdom.Kevins ölmage var tecken på dödlig sjukdom.
Kevins ölmage var tecken på dödlig sjukdom.
Operationen tog över sex timmar.Operationen tog över sex timmar.
Operationen tog över sex timmar.

Kevins "ölmage" visade sig vara 13 kilos tung tumör

Publicerad

62-åringen kände på sig att någonting inte stod rätt till när han plötsligt fick en så kallad "ölmage" – utan att ha druckit en enda öl.

Månader senare upptäckte läkarna den hemska sanningen bakom hans extrakilon.

Kevin Daly är lång och smal, och i bra form för sina 62 år. Men fram tills för några månader sen så verkade han inte lyckas bli av med sin "ölmage".

Efter en lång tid av förvirring och oro insåg Kevin att övervikten egentligen berodde på en dödlig sjukdom, skriver People.

Kevin kände på sig att någonting inte stod rätt till.

Kände på sig att något var fel

Efter en hjärtoperation gick Kevin ner 15 kilo – men hans "ölmage" satt envist kvar. 62-åringen kunde inte förstå varför.

– Var var exakt så det såg ut, som en ölmage. Och det lustiga är att jag aldrig dricker öl, berättar Kevin.

Trots att alla i Kevins närhet försökte stilla hans oro, kände han på sig att någonting inte stod rätt till.

– Alla sa bara att var var ju i 60-årsåldern och hade lågt testosteron. Men det lät inte alls rimligt.

Många trodde att ölmagen berodde på åldern.

"Jag var rädd och nervös"

Till slut, efter att ha tjatat på sitt försäkringsbolag, fick Kevin göra en röntgen. Det visade sig då att hans så kallade ölmage i själva verket var en stor massa som tog det mesta av utrymmet i magen. 

– En massa i buken brukar oftast inte vara någonting bra, så jag var absolut rätt och nervös.

Efter några dagar besökte han en läkare som genast bestämde att Kevin skulle opereras. 

Röntgenbilderna visade den tragiska sanningen.

Tidskrävande operation

Det tog sex timmar av noggrant skärande för att få ut tumören i sin helhet. Det var ett 13 kilo tungt liposarkom, en cancerform som utgår från fettväv. Tumören var dessutom virad kring ett organ. 

– Vi fick ta bort njuren tillsammans med tumören för att den låg runt njurens vävnad, säger Kevins läkare, Julio Teixeira.

Innan tumören upptäcktes hade Kevin inga som helst symptom.

Operationen tog många timmar.

Efter svåra sjukdomstiden

I dag, bara två månader senare, mår Kevin bra och känner sig väldigt tacksam.

Eftersom det var en långsamt växande tumör som oftast inte ger metastaser kommer Kevin inte behöva strålbehandling eller cellgifter.

Men han kommer att följas upp med regelbundna röntgenundersökningar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag