Hoonie med sitt älskade gosedjur. Foto: Alley Cat Rescue via the DodoHoonie med sitt älskade gosedjur. Foto: Alley Cat Rescue via the Dodo
Hoonie med sitt älskade gosedjur.  Foto: Alley Cat Rescue via the Dodo
Hoonie brukar skeda tygdjuret till sömns. Foto: Alley Cat Rescue via the DodoHoonie brukar skeda tygdjuret till sömns. Foto: Alley Cat Rescue via the Dodo
Hoonie brukar skeda tygdjuret till sömns.  Foto: Alley Cat Rescue via the Dodo

Katten vägrar att överge sitt gosedjur efter att ägaren dött

Publicerad

Katten Hoonie älskade att gosa och bli klappad och är aldrig så lycklig som när han får ligga bredvid någon i timtal.

Nyligen dog Hoonies ägare – och katten tog det hårt.

Nu lämnar han inte gosedjurets sida, rapporterar brittiska Metro.

Katten Hoonie tyckte om att vara omkring människor. Nyss fyllda 16 år förlorade han sitt hem och sitt sällskap.

Turligt nog har han en vän: ett gosedjur föreställande en vit och grå katt.

Efter sin ägares död vägrar Hoonie att lämna tygleksaken och kan ofta hittas när han gosar med gosedjuret eller sitter vid dess sida, skriver brittiska Metro.

Vart än Hoonie går är tygleksaken med.

Hoonie bor i Maryland i USA. 

Mycket har hänt den senaste tiden för Hoonie. Foto: Alley Cat Rescue via the Dodo

”Aldrig sett någon så fäst vid ett gosedjur”

Hoonie blev efter dödsfallet omhändertagen av sin ägares dotter men flyttade senare till ett katthem i Maryland, USA, eftersom dotterns familj är allergisk mot katter.

Leksaken följde givetvis med.

Han anpassade sig väl till livet i katthemmet med leksaken vid sin sida. Tiden ägnar han åt att gosa, brottas och skeda med den.

Katrduon bor nu på katthem.Foto: Alley Cat Rescue via the Dodo.

Nu letar han efter ett kärleksfullt hem där han kan leva sina sista år i sällskap med sitt gosedjur.

– Vi har aldrig sett en katt som är så fäst vid ett gosedjur, det verkar fungera som en trygghet för honom, säger Brianna Grant, på katthemmet till the Dodo.

Letar efter ett nytt hem

Hon berättar att katten och tygleksaken varit vänner länge, det visar bilder som ägarens dotter visat för katthemmets personal.

– Han har varit i sin bur och gosat med det och det verkar faktiskt hjälpa honom, säger Brianna Grant.

Nu söker de ett nytt hem.Foto: Alley Cat Rescue via the Dodo

Personalen är nu mån om att hitta en ny familj till honom på grund av hans kärlek till människor.

Men den som tar emot honom måste också öppna sitt hem för gosedjuret.

– Vi skulle inte kunna separera dem. De är ett paketerbjudande – två för en, säger Brianna Grant.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag