Födda på samma dag – och på samma sjukhus. Foto: PrivatFödda på samma dag – och på samma sjukhus. Foto: Privat
Födda på samma dag – och på samma sjukhus. Foto: Privat
Men chansen är stor att de även låg i samma sjukhussal sina första timmar i livet. Foto: PrivatMen chansen är stor att de även låg i samma sjukhussal sina första timmar i livet. Foto: Privat
Men chansen är stor att de även låg i samma sjukhussal sina första timmar i livet. Foto: Privat

Kärleksparets osannolika upptäckt innan första dejten

Publicerad

Födda på samma sjukhus, på samma våning, och antagligen i samma sal – och nu nygifta.

Nu menar paret Jamie och Anthony att det var ödet som förde dem samman.

Vissa tror på ödet, andra gör det inte.

Jamie och Anthony Burkett, båda 25, från Louisiana i USA, säger att de definitivt gör det.

Det nygifta paret träffades via dejtingappen Tinder men insåg snabbt att de hade mer än så gemensamt – och då hade de inte ens gått på sin första dejt än.

Det visade sig att de är födda på samma dag, den 14 januari 1993. 

– Det kändes verkligen surrealistiskt. Vi är från städer som ligger 3 mil från varandra, så jag frågade honom vilket sjukhus han föddes på, säger Jamie till nyhetsbyrån SWNS.

Det visade sig att det var exakt samma sjukhus.

– Jag sa ”du skämtar? Jag föddes också där!” fortsätter Jamie.

Anthony och Jamie.Foto: Privat

Kan ha legat i samma sal

Ja, paret föddes alltså på samma sjukhus, och på samma avdelning och våning – med sex timmars mellanrum.

Anthony förlöstes vid lunchtid, och Jamie vid sextiden på kvällen. Sammanträffandet innebär att paret troligtvis låg i samma sjukhussal sina första timmar i livet.

Med vetskapen om deras gemensamma historia gick de senare på sin första dejt.

Och det var kärlek vid första ögonkastet. 

– Vår koppling fick mig verkligen att vilja träffa honom ännu mer, och vi bestämde oss för att gå på en dejt. Det var en jättebra första dejt, tiden bara flög i väg, minns Jamie. 

Det var kärlek vid första ögonkastet, enligt båda.Foto: Privat

”Det är anmärkningsvärt”

Paret gifte sig så sent som i förra veckan och nu väntar bröllopsresa till Barbados.

– Vi är kristna och tror verkligen att det finns en gnutta öde med i bilden. Jag tror inte att det bara var en slump att vi träffades, säger Jamie till nyhetsbyrån SWNS.

Som får medhåll.

– Det känns verkligen som ödet. Allt passar verkligen perfekt, det är anmärkningsvärt, säger Anthony. 

Parets föräldrar är också tagna av det ovanliga sammanträffandet, och enligt Jamie och Anthony har deras respektive föräldrar å sin sida försökt att minnas om det kan vara så att de sprang in i varandra på sjukhuset 1994.

– Våra föräldrar blev förbluffade när vi berättade för dem. Alla försökte minnas om de såg varandra den dagen. Jag och Anthony låg antagligen i samma sal då, säger Jamie till nyhetsbyrån SWNS.

https://www.facebook.com/sarahallemanphotography/photos/a.839740812710914.1073741833.837285102956485/1899869853364666/?type=3

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag