Kaoset i närbild.
Kaoset i närbild.

Kaoset i våffelstugan – fångades på film

Publicerad

Det var en till synes lugn kväll i våffelstugan innan tre personer kom in och klagade på att det var för varmt där.

Tjej i kassan svarade att hon skulle prata med sin chef – det tog inte de tre kunderna väl utan det small till.

Det var i staden Cordova i delstaten Tennessee i USA som dramat utspelade sig. Det var nyårsafton på ett litet våffelhus, ett kafé som serverar våfflor. 

Bakom kassan stod en 21-årig tjej och tog emot beställningar. In kommer två kvinnor och en ung tjej. 

De pratar med 21-åriga tjejen och klarar på att det är för varmt och hon svarar med att hon ska tala med sin chef.

Då bryter helvetet ut. En av kvinnorna slog 21-åringa tjej rakt i ansiktet och sedan var det bara ett kaosslagsmål där det är oklart vem som har gjort vad. 

– Det är helt sjukt. Hon är bara en anställd som försöker försörja sig, säger en kund om 21-åringen. 

"Var är min förbannade pistol"

Kunden bevittnade slagsmålet. På klippet hörs tydligt hur en kvinna säger:

– Var är min förbannade pistol, var är min handväska?

och:

– Ni måste ut härifrån, ni måste ut allihop!

Enligt ett vittne ska en av kvinnorna sagt: "Idag är dagen. Alla ska dö." 

Personalen lyckades få ut trion som försvann i en bil av märket Nissan. 21-åringen kontaktade polisen efteråt, men i dagsläget är inga gripna.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag