Bilden är tagen bara dagar före Vickys bortgång. Foto: FacebookBilden är tagen bara dagar före Vickys bortgång. Foto: Facebook
Bilden är tagen bara dagar före Vickys bortgång. Foto: Facebook
Roxys pappa dog tre år före hennes mamma. Foto: PrivatRoxys pappa dog tre år före hennes mamma. Foto: Privat
Roxys pappa dog tre år före hennes mamma. Foto: Privat

Kameran fångar mamman och dotterns kärleksfulla avsked

Publicerad

Det känslosamma ögonblicket när den åttaåriga Roxy Fenn pussar sin cancersjuka mamma i sjukhussängen har rört tusentals.

Bilden togs bara dagar innan mamma Vicky avled, rapporterar brittiska Metro.

Bilden där Roxy Fenn omfamnar sin mamma och ger henne en puss har nått många på sociala medier.

Några dagar senare gick mamman, Vicky Fenn bort i cancer.

Familjen kommer från Storbrittanien och förlorade Roxys pappa tre år tidigare.

Bilden har delats från en Facebooksida som startades av Vicky till stöd för andra unga kvinnor som drabbats av cancer.

Sidan som nu sköts av någon annan har gjort ett inlägg som berättar om mammans bortgång:

”Det är med tungt hjärta som jag meddelar att Vicky somnade in vid 23.30 i går kväll. Hon var fridfull, smärtfri och omgiven av vänner”, står det i inlägget.

https://www.facebook.com/fennsfighters/posts/2027689217551720

”Tänkte på sin dotter”

De tunga nyheterna om Vickys död kom tre år efter att Roxys pappa Bob Fenn gick bort – vilket nu lämnar Roxy föräldralös.

Teresa Cameron, 41,  berättar om sin yngre systers sista tid till brittiska Metro

– Hon var ledsen för att hon inte hade mer tid, allt kom väldigt snabbt mot slutet, men hon visade aldrig någon ilska på grund av sin sjukdom. 

– Hon tänkte bara på sin dotter Roxy, oss andra i familjen och hur vi skulle klara oss.

https://www.facebook.com/fennsfighters/photos/a.1690869284567050.1073741828.1690845091236136/2025048934482415/?type=3&theater

Förberedde en minnesask

Det var i juli 2016 som Vicky upptäckte en klump i sitt bröst. Från början trodde läkarna att cancern skulle gå att bota.

Men cancern hade spritt sig till hennes skelett.

Innan hon gick bort åkte tog hon med dottern på en resa till Florida och samlade ihop till en ”minnesask” med kort och presenter som Roxy ska få öppna när hon blir växer upp.

– Jag vill att hon ska veta att jag alltid är med henne, sa hon till brittiska Metro. 

I lördags lades en bild på Roxy upp på Facebooksidan.

”Många av er har frågat om Roxy så jag ville dela med mig av det här till er – hon njuter av solskenet som hennes mamma har skickat åt oss i dag”, står det i inlägget. 

https://www.facebook.com/fennsfighters/photos/a.1690869284567050.1073741828.1690845091236136/2028959027424739/?type=3&theater

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag