Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jennys ovanliga insats för döende mamman

Mor och dotter tar tillvara på tiden de har kvar tillsammans genom att skratta.
Foto: Via Fox News
Sue Light och dottern Jenny Johnson.
Foto: Via Fox News

Tvåbarnsmamman Sue Light har drabbats av hjärncancer – och familjen vet att hennes tid rinner ut.

Nu har dottern Jenny startat en insamling av roliga brev för att hennes döende mamma ska få skratta, skriver Fox News.

Prognoserna för Sue Lights hjärncancer ser inte bra ut. Nu ber dottern Jenny Johnson främlingar om hjälp för att hålla sin mamma vid gott mod medan hon genomgår strålbehandling.

Nu efterfrågar hon roliga kort som ska få henne att skratta. Hon kallar det för ett ”kortparty” och uppmaningen delade hon på Twitter.

Dottern som själv har kämpat med hälsoproblem vet hur viktigt det är att behålla en positiv anda. Idén sprang ur en vilja att få sin mamma att skratta under hennes svåra sjukdomstid.

– Om jag vältrar mig i det så kommer jag ingen vart, så i bland behöver jag hitta tillbaka till leendet och min mamma älskar att skratta så därför har jag försökt hitta sätt att få henne att göra det, säger Jenny Johnson.

Mor och dotter tar tillvara på tiden de har kvar tillsammans genom att skratta.
Foto: Fox News

”Betyder allt för mig”

Sue Light och dottern fortsätter att glädjas tillsammans trots att mammans läkarjournal blir allt längre och vetskapen om att deras tid tillsammans rinner ut.

För tre år sedan genomgick Sue Light en operation då en stor bit av hennes hjärna behövde opereras bort. Tyvärr har fått fler metastaser uppstått sedan dess.

”Jag älskar vykort och har skickat kort i hela mitt liv, det har varit min grej. Så att få dem nu med kramar, skratt och kärlek betyder allt för mig”, säger Sue Light.
Foto: Fox News

Efter att hon skrev om sin mammas berättelse på Twitter har korten börjat strömma in. 

”Jag skulle vilja ha så många roliga kort som möjligt till min mamma. Hennes hjärncancer är tillbaka. Hjälp mig låta henne fortsätta skratta.”, lyder hennes uppmaning på Twitter.

Mamman uttrycker sin tacksamhet till dottern när hon pratar med Fox News.

– Jenny kunde inte ha valt något bättre för mig. Jag älskar vykort och har skickat kort i hela mitt liv, det har varit min grej. Så att få dem nu med kramar, skratt och kärlek betyder allt för mig, säger hon.