Mor och dotter tar tillvara på tiden de har kvar tillsammans genom att skratta. Foto: Via Fox NewsMor och dotter tar tillvara på tiden de har kvar tillsammans genom att skratta. Foto: Via Fox News
Mor och dotter tar tillvara på tiden de har kvar tillsammans genom att skratta. Foto: Via Fox News
Sue Light och dottern Jenny Johnson. Foto: Via Fox NewsSue Light och dottern Jenny Johnson. Foto: Via Fox News
Sue Light och dottern Jenny Johnson. Foto: Via Fox News

Jennys ovanliga insats för döende mamman

Publicerad

Tvåbarnsmamman Sue Light har drabbats av hjärncancer – och familjen vet att hennes tid rinner ut.

Nu har dottern Jenny startat en insamling av roliga brev för att hennes döende mamma ska få skratta, skriver Fox News.

Prognoserna för Sue Lights hjärncancer ser inte bra ut. Nu ber dottern Jenny Johnson främlingar om hjälp för att hålla sin mamma vid gott mod medan hon genomgår strålbehandling.

Nu efterfrågar hon roliga kort som ska få henne att skratta. Hon kallar det för ett ”kortparty” och uppmaningen delade hon på Twitter.

Dottern som själv har kämpat med hälsoproblem vet hur viktigt det är att behålla en positiv anda. Idén sprang ur en vilja att få sin mamma att skratta under hennes svåra sjukdomstid.

– Om jag vältrar mig i det så kommer jag ingen vart, så i bland behöver jag hitta tillbaka till leendet och min mamma älskar att skratta så därför har jag försökt hitta sätt att få henne att göra det, säger Jenny Johnson.

Mor och dotter tar tillvara på tiden de har kvar tillsammans genom att skratta.Foto: Fox News

”Betyder allt för mig”

Sue Light och dottern fortsätter att glädjas tillsammans trots att mammans läkarjournal blir allt längre och vetskapen om att deras tid tillsammans rinner ut.

För tre år sedan genomgick Sue Light en operation då en stor bit av hennes hjärna behövde opereras bort. Tyvärr har fått fler metastaser uppstått sedan dess.

”Jag älskar vykort och har skickat kort i hela mitt liv, det har varit min grej. Så att få dem nu med kramar, skratt och kärlek betyder allt för mig”, säger Sue Light. Foto: Fox News

Efter att hon skrev om sin mammas berättelse på Twitter har korten börjat strömma in. 

”Jag skulle vilja ha så många roliga kort som möjligt till min mamma. Hennes hjärncancer är tillbaka. Hjälp mig låta henne fortsätta skratta.”, lyder hennes uppmaning på Twitter.

Mamman uttrycker sin tacksamhet till dottern när hon pratar med Fox News.

– Jenny kunde inte ha valt något bättre för mig. Jag älskar vykort och har skickat kort i hela mitt liv, det har varit min grej. Så att få dem nu med kramar, skratt och kärlek betyder allt för mig, säger hon. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag