Nu berättar Isobel om upptäckten. Foto: PrivatNu berättar Isobel om upptäckten. Foto: Privat
Nu berättar Isobel om upptäckten. Foto: Privat
Den veganska wrapen innehöll kött. Foto: PrivatDen veganska wrapen innehöll kött. Foto: Privat
Den veganska wrapen innehöll kött. Foto: Privat

Isobel ryter ifrån – efter fyndet i veganska wrapen

Publicerad

Isobel, 21, mumsade i sig en wrap från den populära mataffären.

Då gjorde hon en upptäckt – wrapen var nämligen inte så vegansk som det kanske verkade vid första anblick.

– Jag ser det som en kroppsdel hos ett djur som har plågats, och nu är de kroppsdelarna inuti mig, säger Isobel – som nu ställer hårda krav på Storbritanniens mataffärer.

Isobel Lentaigne är 21 år gammal och bor i Bristol, Storbritannien. Sin ringa ålder till trots har hon varit vegan i fyra och ett halvt år – och planerar inte att sluta i första taget.

Men nu skriver Bristol Post att Isobel nyligen fick kött i sin veganska falafelwrap från Sainsbury's, en brittisk kedja som kan liknas vid svenska Ica.

Nu berättar Isobel om upptäckten.Foto: Privat

Isobel köpte wrapen och begav sig sedan ner i stan där hon deltog i en vegansk demonstration. Hon åt halva wrapen och sparade därefter resten till senare.

Isobels chockerande upptäckt

När Isobel därefter anlände till den lokala puben mumsade hon vidare på sin falafelwrap – och gjorde en hemsk upptäckt. 

Det var nämligen kött i den.

– Jag blev chockad, säger Isobel och fortsätter:

– Jag har ätit kött och den tanken gör mig illamående. Jag ser det inte som kött – jag ser det som en kroppsdel hos ett djur som har plågats, och nu är de kroppsdelarna inuti mig.

Den veganska wrapen innehöll kött.Foto: Privat

Isobels hårda krav

Fyndet gjorde Isobel heligt förbannad – och nu kräver hon att veganer och vegetarianer ska få titta igenom produkterna redan i butiken för att förhindra att samma sak ska hända igen.

Enligt Bristol Post har Sainsbury's nu startat en utredning för att komma till botten med hur köttet kunde hamna i falafelwrapen:

– Vi utreder saken tillsammans med vår leverantör och skulle vilja be om ursäkt till Isobel, säger en presstalesperson till tidningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag