Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isabelle, 12, misshandlades men polisen ville inte utreda

Mamma Victoria polisanmälde händelsen, som lades ned direkt. Foto: MEN MEDIA
Polisen menade att resurser helt enkelt saknades för att lösa brottet. Foto: MEN MEDIA

När tolvåriga Isabelle Woods från Manchester lekte i parken attackerades hon av ett gäng ungdomar som sparkade och slog henne.

Men polisen lade snabbt ned utredningen.

– Hon föreslog att jag skulle gå och lösa brottet själv, säger mamma Victoria, efter det att hon anmält händelsen – som polisen bedömt inte vara ”kostnadseffektiv” nog att utreda, rapporterar Manchester evening news.

Det är mamman Victoria Woods från Storbritannien som nu riktar hård kritik mot Manchesterpolisen – efter det att hennes tolvåriga dotter Isabelle misshandlats i en park.

Enligt familjen ska en grupp av 15 okända ungdomar gått till angrepp mot den tolvåriga flickan, tidigt under onsdagskvällen. Mamman berättar att attacken var helt oprovocerad, och att dottern kastats ner för en kulle och slagit i huvudet i ett träd.

När Victoria Woods gick till polisen för att anmäla händelsen, ska de ha förklarat att händelsen inte var "kostnadseffektiv" nog att utreda. Dessutom menar hon att polisen avfärdat händelsen som ett bråk, barn emellan.

– Det var inte en situation där hon kunde försvara sig. Min dotter är vettskrämd för att lämna hemmet, säger mamman till Manchester evening news.

Mamma Victoria tillsammans med dottern Isabelle. Foto: MEN MEDIA

Ville inte gå vidare med händelsen

Victoria berättar att hon först fick ett samtal från dottern, som gråtit så mycket att hon knappt kunnat tala, och att mamman då ringde polisen. Hon menar att hon först fått ett trevligt bemötande i växeln, och att en kvinna antecknat detaljerna och sagt att de skulle återkomma.

Men dagen efter kom det tuffa beskedet. Polisen skulle inte gå vidare med händelsen.

– Jag fick samtalet dagen efter från en kvinna som försökte, på ett trevligt sätt, säga till mig att det inte rörde sig om ett allvarligt brott, och att det ”bara var barn som slogs”, med hennes ord, säger mamman.

Isabelle själv berättar att attacken inleddes då hon bett en flicka i gänget att flytta sig så att hon kunde sätta sig med med sina vänner. Då inleddes attacken.

– Hon slet mig i håret och sparkade mig, och slog mitt huvud mot ett träd. Hon skrek åt mig ”kom tillbaks hit, kom tillbaks hit”, men jag lyckades ta mig i väg, säger tolvåriga Isabelle.

Så här såg skadorna ut efter attacken mot flickan. Foto: MEN MEDIA

 

Polisen: ”Inget omedelbart hot”

När mamma Victoria inte gav upp, och menade att hon skulle anmäla polisen, ringde ytterligare en polis och förklarade att det misstänkta brottet skulle kosta för mycket för att gå vidare med, och att resurserna helt enkelt inte var tillräckliga.

– Hon föreslog att jag skulle gå och lösa brottet själv. Hon sa att jag skulle försöka ta reda på var flickan bor och be hennes mamma snällt att få henne att sluta.

Polisen har uttalat sig om händelsen till Manchester evening news.

– I detta fall bedömde vi att det inte fanns ett omedelbart hot eller risk för skada mot offret eller samhället i stort när anmälan kom in, på sådant sätt att det inte skulle ligga i allmänhetens intresse att utreda händelsen vidare, säger poliskommissarien Danny Inglis till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!