Inget slår en skogspromenad med polaren

Publicerad

Hästen Comet är en vanlig häst och katten Louis en vanlig katt – men de har en ovanlig vänskap och när de tar sina skogspromenader väcker de ofta folks nyfikenhet.

Connemaraponyn Comet, 5 och siamesiska katten Louis, 6 bor på en gård i Halsworth i grevskapet Devon i England, skriver Daily Mail

Deras matte Emma Massingale är professionell hästtränare.

– Det hela började när jag skulle ut och rida Comet. Jag började klappa på mitt ben för att få Louis att hoppa upp och göra oss sällskap, säger hon.

Sedan har en vänskap mellan hästen och katten vuxit fram och nu för tiden är de oskiljaktiga. 

Så fort de ska ut på en skogspromenad så vill Louis göra de sällskap och han hoppar upp på sin plats i sadeln så fort Emma klappar på Comets rygg.

– Louis rider i princip när han vill, ibland tar de en kort promenad och ibland tar de en riktig långtur, säger Emma.

Det enda som kan få Louis att avstå sina skogspromenader med Comet är regn. 

Emmas grannar har vant sig vid det omaka paret, men andra människor tittar ofta lite extra på paret.

–  Men det finns också många som inte ens ser Louis förrän har mjauar, säger Emma.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag