Hundvalpen Rocco dog efter olyckan hemma – varningen: "En osynlig fara"

Rocco blev bara fem månader.
Foto: Adrian James
"Mitt hjärta är krossat", skriver hans husse.
Foto: Adrian James
Nu hyllas Rocco och James genom hashtaggen #CollarsOffForRocco.
Foto: Skärmdump/Instagram

Borderterriern Rocco var bara fem månader när han dog efter den tragiska olyckan med sitt halsband, skriver brittiska Metro.

Nu får hans matte, Adrian James, stöd från andra hundägare.

"Mitt hjärta är krossat", skriver han på Facebook.

"Vila i frid min lilla Rocco", skriver Adrian James i en grupp för hundägare på Facebook.

"Mitt hjärta är helt krossat. Du dog på ett hemskt sätt och var bara fem månader gammal."

På bilder som Adrian tidigare har delat i Facebookgruppen syns Rocco, en glad borderterrier, springandes i skogen. Många medlemmar beklagade sorgen och flera undrade vad som .

"Min stackars pojke fastnade med sitt halsband i köksdörrens handtag! Han måste ha hoppat upp för att komma till bänken och ramlade ner och fastnade med halsbandet", svarar Adrian James.

"Han gick bort för tidigt"

Det var hans mamma som hittade Rocco, hängandes mot dörren, men då var det rean för sent, berättar han. Adrians syster, Sally Thomas, hoppas att uppmärksamheten kring Roccos tragiska berättelse för något gott med sig. Hon vill att budskapet om riskerna det innebär för hundar att bära halsband inomhus sprids.

– Måste din hund ha halsbandet på sig hemma? Förmodligen inte. Det finns en osynlig fara som många av oss aldrig har tänkt på. Snälla, ha detta i åtanke så att du inte behöver gå igenom det min bror och mamma upplevde, säger hon till Metro.

Hundratals kommenterade inlägget och erbjöd sina kondoleanser.

Sedan hände något väldigt rörande.

Medlemmar i gruppen började publicera bilder på sina egna hundar där ägarna har tagit av halsbanden – med hashtaggen #CollarsOffForRocco. Taggen spred sig från gruppen till andra sociala medier.

https://www.instagram.com/p/BZlUEh9AruH/

Adrian förbryllades av det enorma engagemanget.

"Wow, klockan är 02.30 och jag kan inte sova. Jag är överväldigad av allt ert stöd från när och fjärran för min Rocco. Borderterrier-ägare, jag älskar er för er vänlighet och era kärleksfulla ord", skriver han.

"Rocco var min första hund och mina ögon är svullna efter att ha gråtit för att han gick bort för tidigt. Tack så mycket, jag saknar fortfarande ord."

Facebookgruppens ägare, Heidi Batey, skapade en insamlingssida i Roccos namn. Pengarna, i skrivande stund över 60 000 kronor, som samlas in ska skänkas till välgörenhetsorganisationen Border Terrier Welfare.

https://www.instagram.com/p/BZmin7uFL_f/https://www.instagram.com/p/BZjoXR2gM2J/