Rocco blev bara fem månader. Foto: Adrian JamesRocco blev bara fem månader. Foto: Adrian James
Rocco blev bara fem månader. Foto: Adrian James
"Mitt hjärta är krossat", skriver hans husse. Foto: Adrian James"Mitt hjärta är krossat", skriver hans husse. Foto: Adrian James
"Mitt hjärta är krossat", skriver hans husse.  Foto: Adrian James
Nu hyllas Rocco och James genom hashtaggen #CollarsOffForRocco. Foto: Skärmdump/InstagramNu hyllas Rocco och James genom hashtaggen #CollarsOffForRocco. Foto: Skärmdump/Instagram
Nu hyllas Rocco och James genom hashtaggen #CollarsOffForRocco. Foto: Skärmdump/Instagram

Hundvalpen Rocco dog efter olyckan hemma – varningen: "En osynlig fara"

Publicerad

Borderterriern Rocco var bara fem månader när han dog efter den tragiska olyckan med sitt halsband, skriver brittiska Metro.

Nu får hans matte, Adrian James, stöd från andra hundägare.

"Mitt hjärta är krossat", skriver han på Facebook.

"Vila i frid min lilla Rocco", skriver Adrian James i en grupp för hundägare på Facebook.

"Mitt hjärta är helt krossat. Du dog på ett hemskt sätt och var bara fem månader gammal."

På bilder som Adrian tidigare har delat i Facebookgruppen syns Rocco, en glad borderterrier, springandes i skogen. Många medlemmar beklagade sorgen och flera undrade vad som .

"Min stackars pojke fastnade med sitt halsband i köksdörrens handtag! Han måste ha hoppat upp för att komma till bänken och ramlade ner och fastnade med halsbandet", svarar Adrian James.

"Han gick bort för tidigt"

Det var hans mamma som hittade Rocco, hängandes mot dörren, men då var det rean för sent, berättar han. Adrians syster, Sally Thomas, hoppas att uppmärksamheten kring Roccos tragiska berättelse för något gott med sig. Hon vill att budskapet om riskerna det innebär för hundar att bära halsband inomhus sprids.

– Måste din hund ha halsbandet på sig hemma? Förmodligen inte. Det finns en osynlig fara som många av oss aldrig har tänkt på. Snälla, ha detta i åtanke så att du inte behöver gå igenom det min bror och mamma upplevde, säger hon till Metro.

Hundratals kommenterade inlägget och erbjöd sina kondoleanser.

Sedan hände något väldigt rörande.

Medlemmar i gruppen började publicera bilder på sina egna hundar där ägarna har tagit av halsbanden – med hashtaggen #CollarsOffForRocco. Taggen spred sig från gruppen till andra sociala medier.

https://www.instagram.com/p/BZlUEh9AruH/

Adrian förbryllades av det enorma engagemanget.

"Wow, klockan är 02.30 och jag kan inte sova. Jag är överväldigad av allt ert stöd från när och fjärran för min Rocco. Borderterrier-ägare, jag älskar er för er vänlighet och era kärleksfulla ord", skriver han.

"Rocco var min första hund och mina ögon är svullna efter att ha gråtit för att han gick bort för tidigt. Tack så mycket, jag saknar fortfarande ord."

Facebookgruppens ägare, Heidi Batey, skapade en insamlingssida i Roccos namn. Pengarna, i skrivande stund över 60 000 kronor, som samlas in ska skänkas till välgörenhetsorganisationen Border Terrier Welfare.

https://www.instagram.com/p/BZmin7uFL_f/

 

https://www.instagram.com/p/BZjoXR2gM2J/
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag