Hunden Swoosh får cancersjuka barn att le. Foto: CNNHunden Swoosh får cancersjuka barn att le. Foto: CNN
Hunden Swoosh får cancersjuka barn att le. Foto: CNN
Bryce blir alltid glad när han får träffa hunden. Foto: CNNBryce blir alltid glad när han får träffa hunden. Foto: CNN
Bryce blir alltid glad när han får träffa hunden. Foto: CNN

Hunden Swoosh får cancersjuka barn att le

Publicerad

Pojkarna Bryce och Mitchell har i flera år kämpat mot cancer. Under familjernas långa och tuffa resa – har de haft sällskap av ett väldigt speciellt husdjur.

– Hunden Swoosh var det bästa som kunde hända, under den värsta tiden i våra liv, berättar Mitchells mamma.

Michelle Thompson och hunden Swoosh har varit ett terapi-team i sex år, skriver CNN. Tillsammans besöker de cancersjuka barn på sjukhuset – och sprider glädje till de familjer som behöver det allra mest.

– Swoosh älskar att arbeta, berättar matten Michelle för CNN.

Hunden Swoosh älskar sitt jobb.Foto: CNN

Hunden gör sjuka barn glada

Nyligen överraskade duon sexåriga Bryce Greenwell och fyraåriga Mitchell Montalbano, två pojkar som behandlats för cancer.

Pojkarna träffade hunden för tre år sedan när de deltog i en studie om fördelarna med terapihundar. Bryce var en av de första att medverka i studien.

– Vi visste inte mycket om medicinerna, det var väldigt skrämmande. När vi träffade Swoosh och Michelle, förstod vi att hunden var nåt bra att se fram emot, säger Bryces mamma Jenny Greenwall.

Bryce blir alltid glad när han får träffa hunden.Foto: CNN

"Bästa som kunde hända"

Även Mitchells mamma, Kristy Montalbano, är tacksam över att terapihunden fanns på plats under den tuffa tiden på sjukhuset.

– Swoosh var det bästa som kunde hända, under den värsta tiden i våra liv, berättar Kristy.

Mitchells mamma berättar att hunden distraherade sonen under den tuffa tiden.Foto: CNN

Hon berättar att hunden fick hennes son att fokusera på någonting positivt.

– Han tänkte inte på behandlingen. Han tänkte bara på fluffiga Swoosh som han fick leka med.

Mitchell är glad över att ha hunden vid sin sida.Foto: CNN

Barnens önskan

Bryce och Mitchell är säkra på att fler barn skulle uppskatta att ha ett husdjur som sällskap på sjukhuset.

– Alla borde få en chans att träffa Swoosh. Låt dem få samma känsla som jag fick, säger Bryce.

– Det skulle göra att barnen inte var rädda längre, jag tror att det skulle göra dem glada, säger Mitchell.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag