Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon hatas och hyllas – för sin udda ansiktsmask

Hon använder en mycket ovanlig ansiktsmask. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Nu berättar 26-åringen om den annorlunda metoden. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Hon använder en mycket ovanlig ansiktsmask – nu berättar 26-åringen om den annorlunda metoden:

– Jag bestämde mig för att smeta ut blodet i ansiktet och sedan smaka på det får att återta den delen av mig själv, säger Yazmina Jade.

Yazmina Jade är 26 år gammal och bor på Guldkusten i Australien, skriver den brittiska tidningen Mirror

Den före detta frisören sysslar nuförtiden med spirituell healingoch utförde nyligen en något annorlunda ansiktsmask för att visa att mens inte är något att skämmas för.

Yazmina slår ett slag för mensen. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Yazmina: "Helig ritual"

– Det här var en helig ritual som jag utförde för att återfå kontakten med min kropp. Som kvinnor är vi allvarligt frånkopplade från våra kroppar på grund av den skam som samhället har skapat, säger Yazmina och fortsätter:

– Jag bestämde mig för att smeta ut blodet i ansiktet och sedan smaka på det får att återta den delen av mig själv. Genom ritualen att måla det i mitt ansikte, blev mitt band till kroppen djupare. Jag kände en överväldigande kärlek till mig själv som jag aldrig har upplevt tidigare, berättar hon.

Nu berättar hon om vad hon kallar för en "ritual". Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

26-åringen säger att synen på menstruationen är starkt påverkad av skam och förvirring, och att hon genom ritualen vill få andra kvinnor att förstå att de inte behöver hålla den hemlig.

Yazmina vill inte att kvinnor ska hålla mensen hemlig. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Får hårda reaktioner

Alla håller dock inte med Yazmina. Mirror rapporterar att hatare på sociala medier säger att hon är "sjuk i huvudet" och "borde läggas in på mentalsjukhus".

Många har kritiserat Yazmina – men hon bryr sig inte. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Men Yazmina bryr sig inte om de elaka kommentarerna – och berättar att hon även tror att mensen innehåller magiska krafter:

– Jag uppmuntrar kvinnor att utforska sina vägar genom blodets kraft. Det innehåller kraftfull energi samt en historia av magi och besvärjelser, tror Yazmina.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!