Hon använder en mycket ovanlig ansiktsmask. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCYHon använder en mycket ovanlig ansiktsmask. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Hon använder en mycket ovanlig ansiktsmask. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Nu berättar 26-åringen om den annorlunda metoden. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCYNu berättar 26-åringen om den annorlunda metoden. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Nu berättar 26-åringen om den annorlunda metoden. Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Hon hatas och hyllas – för sin udda ansiktsmask

Publicerad

Hon använder en mycket ovanlig ansiktsmask – nu berättar 26-åringen om den annorlunda metoden:

– Jag bestämde mig för att smeta ut blodet i ansiktet och sedan smaka på det får att återta den delen av mig själv, säger Yazmina Jade.

Yazmina Jade är 26 år gammal och bor på Guldkusten i Australien, skriver den brittiska tidningen Mirror

Den före detta frisören sysslar nuförtiden med spirituell healingoch utförde nyligen en något annorlunda ansiktsmask för att visa att mens inte är något att skämmas för.

Yazmina slår ett slag för mensen.Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Yazmina: "Helig ritual"

– Det här var en helig ritual som jag utförde för att återfå kontakten med min kropp. Som kvinnor är vi allvarligt frånkopplade från våra kroppar på grund av den skam som samhället har skapat, säger Yazmina och fortsätter:

– Jag bestämde mig för att smeta ut blodet i ansiktet och sedan smaka på det får att återta den delen av mig själv. Genom ritualen att måla det i mitt ansikte, blev mitt band till kroppen djupare. Jag kände en överväldigande kärlek till mig själv som jag aldrig har upplevt tidigare, berättar hon.

Nu berättar hon om vad hon kallar för en "ritual".Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

26-åringen säger att synen på menstruationen är starkt påverkad av skam och förvirring, och att hon genom ritualen vill få andra kvinnor att förstå att de inte behöver hålla den hemlig.

Yazmina vill inte att kvinnor ska hålla mensen hemlig.Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Får hårda reaktioner

Alla håller dock inte med Yazmina. Mirror rapporterar att hatare på sociala medier säger att hon är "sjuk i huvudet" och "borde läggas in på mentalsjukhus".

Många har kritiserat Yazmina – men hon bryr sig inte.Foto: YAZMINA JADE / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Men Yazmina bryr sig inte om de elaka kommentarerna – och berättar att hon även tror att mensen innehåller magiska krafter:

– Jag uppmuntrar kvinnor att utforska sina vägar genom blodets kraft. Det innehåller kraftfull energi samt en historia av magi och besvärjelser, tror Yazmina.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag