"Våra unga blir rånade på sin barndom", menar stjärnan."Våra unga blir rånade på sin barndom", menar stjärnan.
"Våra unga blir rånade på sin barndom", menar stjärnan.
Stacey Solomon sätter ned foten mot kroppsidealen.Stacey Solomon sätter ned foten mot kroppsidealen.
Stacey Solomon sätter ned foten mot kroppsidealen.

Hennes bikinibild visar sanningen som få vet om

Publicerad

– Våra unga blir rånade på sin barndom, säger den 28-åriga stjärnan om de rådande idealen.

Nu visar hon exakt hur tidningar, filmer, affischer och liknande lurar dina ögon.

Tv-personligheten och artisten Stacey Solomon, känd från bland annat brittiska "X Factor", har tröttnat på alla retuscherade och manipulerade kändisbilder i media.

Så pass att hon valde att avslöja exakt hur det kan gå till när man använder så kallad "airbrushing" för att göra bilder "perfekta".

För att skala bort "skavanker".

28-åringen la upp två bilder för att jämföra hennes naturliga kropp med den retuscherade.

Stacey Solomon

Och skrev:

"Så här skrämmande kan det vara med airbrushing... kom ihåg att när du tittar på någons inlägg eller bilder i en tidning kanske du inte alls tittar på verkliga bilder!"

Och så här ser Stacey Solomon alltså ut utan de digitala korrigeringarna.

Den manipulerade bilden är till höger...

Den retuscherade iblden till höger.

Olagligt i Frankrike

Stacey Solomon skriver vidare att hon trivs med den hon är – utan de digitala skönhetsingreppen.

"Jag är så stolt över att kunna uppmärksamma hur pass farligt den här typen av kroppsmodifiering är och att alla kroppar borde hyllas oavsett storlek eller form. Jag ser bättre ut utan airbrush, enligt mig själv, och älskar mina naturliga former", skriver hon på Instagram.

– Barn blir rånade på sin barndom eftersom att de pressas att se ut på ett särskilt sätt. Även om du frågar 100 tonåringar om de tror att en bild har blivit manipulerad och svarar "ja" kommer de fortfarande vilja se ut så – för det är så de uppfattar "snyggt". Och det är det som vi måste få bort, säger Stacey Solomon i en intervju med Celebrity Secrets Magazine

Så sent som förra året kom det en ny lag i Frankrike som gör det obligatoriskt att i upplysningssyfte märka bilder som har blivit retuscherade och manipulerade.

Den som inte gör det riskerar att böta uppemot 370 000 kronor. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag