Nu berättar Melissa om hatet. Foto: Instagram / @yourstruelymellyNu berättar Melissa om hatet. Foto: Instagram / @yourstruelymelly
Nu berättar Melissa om hatet. Foto: Instagram / @yourstruelymelly
Samtidigt går hon till hårt motangrepp. Foto: Instagram / @yourstruelymellySamtidigt går hon till hårt motangrepp. Foto: Instagram / @yourstruelymelly
Samtidigt går hon till hårt motangrepp. Foto: Instagram / @yourstruelymelly

Hatad för kärleksbilden – nu ryter Melissa ifrån

Publicerad

Kroppsaktivisten Melissa visade upp kärleken på nyårsafton – då blev hon utsatt för en hatstorm.

Trollen på internet tyckte inte att hon förtjänade en pojkvän på grund av hennes vikt.

Nu går Melissa till hårt motangrepp mot hatarna:

"Om världen inte låter oss var de vi är, kommer vi fortsätta kämpa för vår kärlek, vårt utrymme, vår rätt att få synas, att bli accepterade utan att bli ifrågasatta – och hyllade", skriver hon bland annat i ett inlägg på Instagram.

På nyårsafton gjorde kroppsaktivisten Melissa Gibson något som nästan alla par gör på högtider. Hon publicerade en bild på sig själv tillsammans med sin partner – men möttes av stora mängder hat, rapporterar The Sun.

Anledningen ska enligt den brittiska tidningen ha varit att hon är större än sin pojkvän, varpå hatarna menade att hon inte förtjänade honom.

Nedan följer några exempel av de hårda kommentarerna som riktades mot Melissa:

Gå till gymmet och ät bättre, din tjockis. Det är som att du är döende, jag hade hellre varit rökare än sett ut som dig.
Fett är inte hälsosamt. Gör research om du inte tror mig.
https://www.instagram.com/p/BdZVXWEjU1u/?taken-by=yourstruelymelly

Kroppsaktivistens motangrepp

Melissa, som har en magister i genusvetenskap, besvarade hatarna några dagar senare:

"Vårt förhållande är politiskt, även om vi båda vet hur naturligt och rätt det känns. Om världen inte låter oss var de vi är, kommer vi fortsätta kämpa för vår kärlek, vårt utrymme, vår rätt att få synas, att bli accepterade utan att bli ifrågasatta – och hyllade", skrev hon bland annat.

https://www.instagram.com/p/BddQHhIDWJw/?taken-by=yourstruelymelly

Stöttas och hyllas av följarna

Många användare på Instagram väljer nu att stötta – och hylla – Melissa och hennes modiga tilltag.

Folk är så jäkla korkade!
Ni är ett vackert par.
Lägg inte din energi på nonsens, lev ditt liv. Jag är glad att du är kär och att personen är kär tillbaka. Vi alla förtjänar att vara lyckliga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag