Eddie Gault la ifrån sig sin kamera bara för en stund... Foto: The Australian Antarctic DivisionEddie Gault la ifrån sig sin kamera bara för en stund... Foto: The Australian Antarctic Division
Eddie Gault la ifrån sig sin kamera bara för en stund... Foto: The Australian Antarctic Division
... men det var tillräckligt för att pingvinerna skulle bli nyfikna och hinna spela in en video. Foto: The Australian Antarctic Division... men det var tillräckligt för att pingvinerna skulle bli nyfikna och hinna spela in en video. Foto: The Australian Antarctic Division
... men det var tillräckligt för att pingvinerna skulle bli nyfikna och hinna spela in en video. Foto: The Australian Antarctic Division

Här tar pingvinerna den perfekta selfien

Publicerad

Den bästa selfien just nu är inte från en kändis - utan från de här två pingvinerna på Antarktis.

Det var en australisk polarforskare, Eddie Gaul, som gjorde videon och selfien möjlig, skriver New York Post.

Eddie, med sin australiska forskningsgrupp, var på besök vid en forskningsstation, Mawson research station, på Antarktis.

Forskningsstationen ligger nära The Auster Rookery, där det finns en koloni med kejsarpingviner. 

Eddie studerade pingvinerna när han la ifrån sig kameran för en stund. Pingvinerna blev då nyfikna och passade på att undersöka kameran närmare.

Foto: The Australian Antarctic Division

Fått stor spridning i sociala medier

Videon var i gång och även pingviner verkar ha svårt att motstå att ta en selfie. Efter några justeringar hamnade två pingviner framför linsen för en perfekt selfie.

Den australiska forskningsgruppen postade sedan videon i sociala medier där den fått stor spridning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag