Megan hade fått en nio månader gammal valp, Bodhi, en dag innan den traumatiska händelsen. Foto: North Readings polisMegan hade fått en nio månader gammal valp, Bodhi, en dag innan den traumatiska händelsen. Foto: North Readings polis
Megan hade fått en nio månader gammal valp, Bodhi, en dag innan den traumatiska händelsen. Foto: North Readings polis
Bodhi satte nämligen något i halsen och var nära att dö. Foto: North Readings polisBodhi satte nämligen något i halsen och var nära att dö. Foto: North Readings polis
Bodhi satte nämligen något i halsen och var nära att dö. Foto: North Readings polis

Här räddar de hundvalpens liv med Heimlichmanövern

Publicerad

En kvinna och man kom inspringandes på en polisstation med kvinnans hundvalp som inte kunde andas.

Det kunde slutat riktigt illa – om det inte varit för polisernas insats.

Det var i måndags som den traumatiska händelsen utspelade sig i North Reading, USA, skriver The Boston Herald.

Megan Vitale och en manlig vän sprang in på en polisstation med Megans St Bernardsvalp, Bodhi, liggandes i vännens famn.

Valpen hade nämligen satt någonting i halsen och kunde inte andas.

– Megan bara skrek "hjälp mig, hjälp mig". Valpens ögon var slutna och han hade skum runt munnen och nosen, säger polisen Jorge Hernandez till The Boston Herald.

Foto: North Readings polis

Räddade valpens liv

Jorge spillde ingen tid och utförde Heimlichmanövern på valpen och efter några försökt lyckades han, med en kollegas hjälp, få ut det som fastnat i valpens hals. 

Polisstationen sitter ihop med en brandstation och flera poliser och brandmän dök upp och Bodhi blev inlindad i en filt och fick syrgas. 

–  Många av våra brandmän och deras familjer har husdjur. Vi kan inte välja vilka krissituationer som uppstår så det är viktigt att vi är förberedda på alla, säger Don Stats, chef för brandstationen.

Foto: North Readings polis

Valpen är fullt återställd

Bodhi är bara nio månader och Megan hade fått honom bara en dag innan den traumatiska händelsen.

Efteråt tog hon med honom till en veterinär och han är numera fullt återställd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag