Hunden Thai gör lite som han vill. Det fick vi alla se bevis på när klippet spred sig som en löpeld på Twitter. Foto: TwitterHunden Thai gör lite som han vill. Det fick vi alla se bevis på när klippet spred sig som en löpeld på Twitter. Foto: Twitter
Hunden Thai gör lite som han vill. Det fick vi alla se bevis på när klippet spred sig som en löpeld på Twitter. Foto: Twitter
Danielle Sykora, 20, och ledarhunden Thai. Foto: TwitterDanielle Sykora, 20, och ledarhunden Thai. Foto: Twitter
Danielle Sykora, 20, och ledarhunden Thai. Foto: Twitter

Här lurar ledarhunden in matte Danielle, 20, i djuraffären

Publicerad

Danielle Sykora och hennes hund Thai blev kändisar över en natt – när vovvens busiga upptåg uppmärksammades online.

Ledarhunden var helt enkelt inte sugen på att promenera raka vägen hem, och tog sig en liten avstickare.

Danielle Sykora, 20, är ledarhundsförare, och hennes hund Thai älskar verkligen sitt jobb. Men det finns en sak som Thai gillar mer, och det är coola hundprylar.

Det var i förra helgen som Danielle var på väg hem från skolan, Delaware Valleys universitet i USA, när systern Michele, 22, lyckades fånga den otroligt hyllade scenen på film.

Systern visste att hunden Thai gärna brukar leda in sin förare i djuraffären ”Cool dog gear”, ”Coola hundprylar”, när de går förbi på gatan. Och blixtsnabbt plockade hon upp mobilen för att filma scenen.

https://twitter.com/michelesykora/status/987129010873397248

Hunden Thai gör lite som han vill

Sagt och gjort laddade Michele upp klippet på Twitter där det nu delats 150 000 gånger. Föraren Danielle berättar att det inte är första gången Thai hittar på upptåg. Redan första veckan hon hade honom hoppade han på en tårta.

– Det är de hundarna som orsakar mer trubbel, bara för att de är så smarta, säger Danielle till Buzzfeed.

 

LÄS ÄVEN: Möt hunden som ser ut som en människa: "Så läskigt" 

 

Hon berättar även att Thai gör lite som han vill.

– Ibland visar han mig platser som han bara gillar. Han kan ta mig till Starbucks, eftersom han vet att jag gillar att gå dit, och så kan han ta med mig till djuraffären, för att hundgodis är kul, säger hon.

Och folk älskar Thais busiga upptåg. I tråden på Twitter har flera ledarhundsförare laddat upp egna tokiga historier och bilder som visar vardagen med en ledarhund.

”Klassiskt ledarhundsbeteende”, kommenterar en användare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag