Bilister i New York blev förvånade när de upptäckte en bebis krypandes mitt på en gata bland bilar.Bilister i New York blev förvånade när de upptäckte en bebis krypandes mitt på en gata bland bilar.
Bilister i New York blev förvånade när de upptäckte en bebis krypandes mitt på en gata bland bilar.
Bebisen har nu omhändertagits och mamman är kallad till rätten.Bebisen har nu omhändertagits och mamman är kallad till rätten.
Bebisen har nu omhändertagits och mamman är kallad till rätten.

Här hittas krypande bebis mitt på gatan bland bilarna

Publicerad

Bilister upptäckte en bebis krypande mitt på gatan i New York. 

En av bilisterna filmade och videon har fått stor spridning.

Nu har bebisen omhändertagits och mamman är kallad till rätten.

Det var i fredags kväll som bilister fick syn på en bebis som kröp mitt på gatan bland bilar i New York, skriver Fox8.

Tre av bilisterna tog sig ur sina bilar och fram till bebisen och en av dem filmade. I videon hörs två av dem prata med varandra.

– Har du ringt 112?, säger en av dem.

– Dominick, jag har en filt i bakluckan på bilen, säger den andra.

Senare i videon hörs en kvinnas röst.

– Det där är mitt barn. Det där är mitt barn. Åh herregud!, säger kvinnan.

Hon tog sedan med bebisen från platsen innan polisen hann dit. 

Oklart hur bebisen hamnade på gatan

Kvinnan har identifierats som Ledrica Ford, 27. Hon är bebisens mamma och bor fem kvarter från där bebisen hittades krypandes.

För polisen har hon uppgett att hon använt bilbälte för att sätta fast sin nio månader gamla bebisen i baksätet på sin bil. 

Hon menar att hon senare ska ha kört i väg och efter några kvarter upptäckt att bebisen inte satt i baksätet och därför vänt och kört tillbaka.

– Jag vet inte om jag tror på det. Jag menar någon måste ha öppnat dörren, tagit ut bebisen och satt ner bebisen på gatan, säger Tito Torres, en av Ledrica grannar.

Polisen omhändertog bebisen och tre till barn efter incidenten.

Mamman kallad till rätten

Videon som den tredje bilisten filmade har lagts ut i sociala medier och fått över en miljon visningar på tolv timmar.

Polisen utreder nu vad som egentligen har hänt och vill inte gå ut med mer information om händelsen. Bebisen och tre andra barn har dock omhändertagits av socialtjänsten.

Mamman är kallad till rätten den 23 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag