Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hanna, 24, fejkade dödlig cancer – för att kunna festa

"Vedervärdigt", sa domaren om hennes beteende. Foto: Facebook

Hanna lurade till sig nästan 270 000 kronor från familj, vänner och grannar – genom att säga att hon var dödligt sjuk i cancer.

Anledningen? Hon ville hålla uppe sin festliga livsstil.

Hanna Dickenson arbetade fram till kraschen som mäklare och kommer från Melbourne, Australien.

Nu rapporterar ABC News att 24-åringen döms till tre månader i fängelse – efter en omfattande lögnkupp.

Hanna fejkade dödlig cancer – för att kunna resa. Foto: Facebook

Enligt nyhetssajten lurade Hanna sina föräldrar att hon behövde pengar för en livsuppehållande cancerbehandling i Thailand och på Nya Zeeland. Föräldrarna hade det redan kärvt ekonomiskt och tvingades fråga grannar och vänner efter pengar.

Hannas lögn om dödliga cancern

Men Hanna gav sig även på offer utanför familjen. Ett av dem hade precis kommit hem från en just en cancerbehandling när han lurades att föra över 10 000 dollar till henne i mars 2013.

De 42 000 dollar som Hanna totalt lurade till sig, motsvarande nästan 270 000 svenska kronor, gick inte till någon cancerbehandling. I stället brändes de på alkohol, droger och semesterresor.

"Vedervärdigt", sa domaren under rättegången. Foto: Facebook

Hannas tillvägagångssätt avslöjades när ett av offren upptäckte bilder på sociala medier där det framgick att Hanna inte alls var sjuk.

Domarens hårda ord

Domaren David Starvaggi beskriver Hannas metod som "vidrig".

– Det har funnits krav på ekonomiskt stöd under förutsättningar där det verkade som att Ms. Dickenson hade få valmöjligheter kvar, säger han och fortsätter:

– Domstolen måste med rätta avskräcka andra från att ägna sig åt den här typen av beteende, som att dra nytta av personer som är villiga att hjälpa till och donera pengar för att stödja någon i vad som uppfattas vara mycket tragiska eller svåra situationer.

Hanna Dickenson erkände sig skyldig till bedrägeri och dömdes till tre månaders fängelse och samhällstjänst. I rätten framkom även att hon förlorar jobbet som mäklare, samt att hon måste läggas in för drogmissbruk.

Hannas advokat meddelade att hon kommer överklaga domen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!