Nu berättar den gravida 18-åringen om hatet. Bilden till vänster är från innan graviditeten. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCYNu berättar den gravida 18-åringen om hatet. Bilden till vänster är från innan graviditeten. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Nu berättar den gravida 18-åringen om hatet. Bilden till vänster är från innan graviditeten. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Här är hon fem månader in i graviditeten. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCYHär är hon fem månader in i graviditeten. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Här är hon fem månader in i graviditeten. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Bebisen beräknas anlända i april. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCYBebisen beräknas anlända i april. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Bebisen beräknas anlända i april. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Gravida 18-åringen möts av hatstorm – är för smal

Publicerad

Hatarna hävdar att 18-åringen fejkar sin graviditet – eftersom de tycker att hon var för smal.

Nu berättar Reanna Stephens om hatet, livsstilen och hennes egen mammas tidigare graviditet:

– Även om jag är mycket mindre än henne, tror jag att en aktiv livsstil har mycket att göra med storleken på din gravidmage.

Reanna Stephens är 18 år gammal och kommer från delstaten South Carolina i USA, skriver de brittiska tidningarna The Sun och Daily Mail.

Hon är gravid i sjätte månaden, och menar att hon blir mobbad för att hon är för smal.

Här är hon gravid i den femte månaden.Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

18-åringen blir ofta häcklad av främlingar som undrar om hon fejkar graviditeten, frågar om hennes bebis mår bra och undrar om hon är anorektisk.

Reanna berättar även att hon får elaka blickar – men att hon får tröst och stöd av familjen, som har varit med om en liknande situation förut.

Själv menar hon att vegansk kost och en aktiv livsstil ligger bakom figuren.Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

18-åringen om mammans ord

Före graviditeten sysslade Reanna med bland annat kampsport, cirkelträning och tyngdlyftning.

Nu har hon dragit ner på den fysiska aktiviteten, men menar att hennes smala gravidmage beror på en hälsosam vegansk diet, försiktig träning och yoga.

Gravid i den tredje månaden.Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Familjens stöd i svåra tiden

Hon berättar att hennes familj stöttar henne i den svåra hatstormen, särskilt mamman som var med om samma sak när hon själv var gravid – och som enligt dottern inte kunde se att hon var gravid förrän i den sjunde månaden.

– Även om jag är mycket mindre än henne, tror jag att en aktiv livsstil har mycket att göra med storleken på din gravidmage.

Bebisen beräknas anlända i april.Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

"Försöker hålla mig lugn"

Nu berättar Reanna om hur hatet påverkar henne:

– Folk påverkar mig verkligen med sina kommentarer. Jag försöker hålla mig lugn eftersom jag vet att både jag och min bebis mår bra, säger Reanna till The Sun.

Ultraljud på fostret.Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Hon berättar att hon har jämfört sin gravidmage med andra kvinnors på sociala medier, och att hon har noterat att den är mycket mindre.

– Men jag älskar min lilla mage. Den är inte stor, men jag tycker att den är perfekt på sitt eget sätt och att det är min kropp och min mage – ingen annans, säger hon.

Nu berättar 18-åringen om familjens stöd.Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Reannas bebis föds i april om allt går som planerat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag