Pojkens cykel blev stulen. Foto: PrivatPojkens cykel blev stulen. Foto: Privat
Pojkens cykel blev stulen. Foto: Privat
Staden Birkenhead ligger nära Liverpool. Foto: Google MapsStaden Birkenhead ligger nära Liverpool. Foto: Google Maps
Staden Birkenhead ligger nära Liverpool. Foto: Google Maps

Funktionshindrade Liams cykel stulen: ”Förtvivlad”

Publicerad

Liam, 8, lever med en allvarlig mental funktionsnedsättning – och fick därför en specialbyggd cykel av en välgörenhetsorganisation.

Men nu har den blivit stulen.

– Han blev lamslagen av förtvivlan. Jag blev så arg och upprörd, berättar mamma Wendy.

Liam Evans är åtta år gammal och bor i Birkenhead i Storbritannien, skriver tidningen Liverpool Echo.

Pojken lever med en allvarlig mental funktionsnedsättning och kan därför inte cykla på vanliga cyklar. För tre år sedan fick han en specialbyggd cykel till ett värde av 1 400 pund, motsvarande omkring 16 700 svenska kronor, från en välgörenhetsorganisation.

Men nu har cykeln blivit stulen – precis utanför familjens hus.

Pojkens cykel blev stulen.Foto: Privat

Mammans stora sorg: ”Lamslagen”

Mamma Wendy är nu förkrossad över sonens förlust:

– Cykeln gav honom självständighet. När vi åker på familjeutflykt till parken cyklar de äldre barnen på sina cyklar, så Liam känner sig så klart utanför när han inte har en egen, säger hon och fortsätter:

– Min son skulle bli tacksam för en kartong. Han är ett sånt barn som är tacksamt för allt.

Staden Birkenhead ligger nära Liverpool.Foto: Google Maps

Wendy arbetar som vårdare för Liam, och upptäckte att cykeln var stulen när hon skulle ta honom till en närliggande park för att mata ankorna.

– Han blev lamslagen av förtvivlan. Jag blev så arg och upprörd.

”Behöver inga namn”

Mamma Wendy berättar att sonen i ett par dagar har vaknat upp mitt i natten och sagt "någon har min cykel, jag behöver min cykel".

Stölden är polisanmäld – men än så länge har myndigheterna inga ledtrådar kring eventuella gärningsmän.

Mamma Wendy har även hållit ett öga på sajter som Ebay, för att se om tjuvarna lagt upp något där.

Nu vädjar hon om hjälp med att få tillbaka cykeln:

– Jag behöver inga namn. Jag bryr mig inte riktigt om vem som gjorde det – det skulle bara vara fint att få tillbaka cykeln, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag