Fotografens helt otroliga före- och efterbilder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vad hände med den här mannen? Ingen vet.

Ett tydligt exempel på hur tiden har sin gång. Hur var sak har sin tid. Hur vissa minnen sakta men säkert bara tynar bort.

Fotografen Pablo Iglesias Maurer kom över ett gammalt fotografi från en lyxig semesteranläggning.

Bilden togs någon gång på 1960-talet, vilket fick Pablo Iglesias Maurer att fundera:

Undrar hur den platsen och andra platser ser ut i dag?

Vilket ledde till boken "Abandoned States".

Pablo Iglesias Maurer köpte ett stort antal gamla fotografier från Ebay (en variant av Tradera, red. anm) och bestämde sig för att resa till området där dessa bilder ska ha tagits på 1960-talet. Under en tid då platserna andades. Då det hördes röster, skratt och lek. Då människor rörde sig i området. Då det var fullt av liv, helt enkelt.

Men som mycket annat består inte allt för evigt.

Allt har ett slut, allt hör till en era.

Kolla in Pablo Iglesias Maurers resa nedan, där han visar upp fotografier från 1960-talet och hur samma platser ser ut i dag. Hur kommer ditt hus att se ut om drygt 60 år?

Lyxpoolen

En inomhuspool som när det begav sig hade värmegolv och fina takkronor. Poolen har varit lämnad åt sitt öde sedan 1990-talet och tynar nu långsamt bort.

Utomhuspoolen

En utomhuspool i samma område som inomhuspoolen ovan. En pool av olympisk storlek som byggdes 1949 och då kostade motsvarande 41 miljoner kronor att bygga med dagens växelkurs. När det begav sig fanns det även omklädningsrum och små stugor för besökarna att nyttja.

Middagssalen

Den färgrika middagssalen har blivit grön på grund av alla mossa och förmultning.

Bowlinghallen

En liten bowlinghall med fyra banor som har sett sina bästa dagar. Semesteranläggningen som den tillhör stängde under tidigt 2000-tal, även om det ser ut att vara betydligt längre sedan än så av bilderna att döma. 

Samlingsrummet

Ett samlingsrum som tidigare var del av en tennisresort. Men som numera ser ut som ett tillhåll för... ja, något. 

Badplatsen

En plats som en gång i tiden bjöd på sol, bad och strandhäng. Året var 1967. På baksidan av det aktuella vykortet går det att läsa: "Kära Jonnie, om du ändå vore här. Då hade jag tagit med dig ut på en tur med hästen, eller så skulle vi golfa. Ta hand om dig tills vi ses". 

Lyx- och kändisbassängen

Ännu en inomhuspool. En gång i tiden en plats för plask, lek och hopp. Poolen öppnade 1958 och självaste Elizabeth Taylor närvarande vid invigningen. Inomhuspoolen var unik och one of a kind. En riktigt lyxig anläggning. En gång i tiden åtminstone... 

De unika biosalongen

En gång i tiden "världens mest morderna biosalong", löd det när det begav sig. Biosalongen rymde 1 200 personer och var även den one of a kind. På baksidan av vykortet kan man läsa: "Jag har en underbar helg här. Bara njutning – den enda motionen består av att ro roddbåt och spela shuffleboard. Vi ses snart". 

Cocktailhänget

En cocktaillounge vars motto var "lugn och skön avkoppling – hälsosam rekreation" på 1960-talet. Här hade man trevligt tillsammans. Kanske drack något gott. Nu för tiden är det en mörk plats som snarare ger obehag. 

Strandhänget

Ännu en plats för bad, lek, sol och strandhäng. Här vakade badvakterna över gästerna. I dag "står" blott en vaktstol kvar i vattnet. Allt liv är sedan länge borta. 

Den moderna poolen

Också en inomhuspool, som då tillhörde en toppmodern anläggning. Då ekade skratten och samtalen i kaklet. "Poconos' Finest Modern Resort", står det på vykortet. Nu för tiden är poolen fylld av sopor, det är klotter överallt, och färgen tynar långsamt bort.

Moderna hotellet

Ett toppmodernt hotell av arkitekten Morris Lapidus, känd för sina hotellkomplex. Öppnade 1964. I dag håller huset på att växa igen. Inte en människa i sikte.

En anställd vid bowlinghallen

Undrar vad som hände med den här mannen sedan? Hur såg hans liv ut? När lämnade han ut sitt sista par skor? 

Sjötomten 

Kanske den plats som har förändrats allra minst, ändå. På baksidan av vykortet kan man läsa att det är den enda semesteranläggningen som erbjuder tre badbassänger, inomhuspool, utomhuspool och en sjö med tillhörande strand. Här trängdes besökarna i den vita sanden och sov i sina bungalows. I dag? Bisarrt nog var platsen tillhåll för en känd polismördare i USA. Här bodde han en vecka medan polisen letade efter honom. 

"Ultramodernt"

"Ultramodern byggnad som rymmer matsal, cocktaillounge, vestibuler och kontor", lyder vykortet. Året var 1970. I dag är allt ett minne blott.

Vill du se mer?

Kolla in klippet nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=C7zXKcXK1DU