Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Författaren hade sex varje dag – under ett helt års tid

Brittany stod inte längre ut med att inte kunna vara naken.
Så hon antog en utmaning: Ha sex varje dag under ett års tid.

"Visste min make ens om hur jag såg ut naken nu för tiden?" frågade sig författaren.

Varpå hon gav sig själv en utmaning – att ha sex och vara naken varje dag under ett års tid.

Efter att ha fött sitt tredje barn började den amerikanska författaren Brittany Gibbons att hata sin kropp.

Så pass mycket att det påverkade hennes sexliv med maken väldigt negativt.

"Efter att ha sett mig själv i spegeln tillät jag inte mig själv att vara naken längre. Jag hade lampan släckt under sex, gömde min mage och mina bröst under olika linnen, och jag väntade på att min make skulle lämna sovrummet innan jag kunde gå från duschen till min garderob för att klä på mig", berättar Brittany i en krönika.

Till slut fick Brittany nog av självhatet.

"Allteftersom åren gick började min brist på nakenhet att oroa mig. Vet min make, Andy, ens om hur jag ser ut naken nu för tiden?" frågade hon sig.

Det var då hon kom på en utmaning:

Att ha sex varje dag det kommande året. Alltså 365 dagar i rad "för att tvinga mig själv att konfrontera min kropp varje dag", som Brittany beskriver det.

Nej, inte sex med 365 olika män.

Däremot 365 gånger på 365 dagar med sin make.

Maken var med på det hela, så klart.

Brittany och maken.

"Jag såg fram emot sexet"

Det var jobbigt i början, säger hon.

"Det började tufft. Jag kunde stå vid handfatet och höll på att ta ut mina linser när det slog mig... att jag fortfarande måste ha sex innan jag somnar. Tanken gjorde mig helt slut. Det var inte så att jag fruktade sex, men jag ville bara ligga i sängen och titta på tv och att ingen skulle ta på mig", skriver Brittany och fortsätter:

"Men när månaderna gick började jag att se fram emot det. Sex ledde till mer sex, och de där nära, intima och kärleksfulla känslorna tog sig ut ur sovrummet och in i tvättstugan, garderoben och garaget – ja, in i vårt vardagliga liv. Vi blev mer romantiska med varandra, vidrörde när vi gick förbi varandra, pussades mer innan jobbet. Vårt förhållande var starkare och bättre".

Och långsamt förändrades allt...

"Efter sex månader tog jag av mig linnet som jag tidigare dolt mina bröst med. För första gången var jag mer orolig för hur sexet kändes, att det skulle vara skönt, än hur jag skulle ligga för att gömma min mage eller fettet på ryggen".

Brittany och maken.

Allt förändrades

Efter ett år tog Brittany med lätthet av sig samtliga kläder framför maken. Under sex, och på väg från duschen till sovrummet. Det som förut var otänkbart.

"Sedan slutade det att kännas som en syssla att ha sex, och det blev den tidpunkt på dagen som jag kände mig mest tillfreds. Då jag kunde ha en faktisk konversation med min make och vet att han lyssnar på mig och inte tittar på tv i smyg", skriver Brittany i sin krönika.

Lärdomen blev att kommunikation är och o när det gäller sex – och att älska sin kropp.

Innan sexexperimentet tyckte Brittany att det var jobbigt att prata med sin make om hennes osäkerhet. Det slutade för det mesta bara med att han gav henne komplimanger men innerst inne förändrade det ingenting.

"Jag fick förklara för honom att det är jättebra att han ser mig på det viset men såvida jag inte också ser det spelar det ingen roll. Det krävdes en hel del förklarande för att han skulle förstå att det inte är en attack på honom när jag inte känner mig sexig, och att när han mår dåligt över att jag känner så blir det bara värre för mig", skriver Brittany och konstaterar:

"Jag ville njuta av sex också, precis som han".

Brittany och maken.

Ingen sexpanik längre

Sexexperimentet blev en resa mot bättre självförtroende för Brittany.

"Och nyckeln för mig att njuta av sex var att känna mig självsäkert och vacker, och det var en resa för min skull, inte för hans skull, även om det hjälpte att ha en som hejade på vid sidan om", skriver hon i sin krönika.

Numera har paret sex när de orkar, har tid och livet tillåter.

Och Brittany får inte panik om paret inte har sex på två veckor, eftersom hon känner sig mer säker på sig själv och deras förhållande. Att ha mycket sex är ingen kvalitetsstämpel på relationen.

"För vi connectar på ett helt annat sätt nu. Intimitet behöver inte alltid betyda penetration", skriver Brittany. 

Här kan du läsa krönikan i sin helhet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!