Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fantombild på inbrottstjuv skapar starka reaktioner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Warwickshire Police‏

Polisens sökande efter två inbrottstjuvar ledde i veckan till att man la upp en elektroniskt skapad fantombild på Twitter.

Nu skrattar tusentals människor åt den roliga "missen".

Tidigare i år skedde ett inbrott i den brittiska staden Stratford-upon-Avon. De två gärningsmännen utgav sig för att komma från en mäklarbyrå och tog sig på så sätt in i kvinnans bostad.

Polisen har sedan dess varit på jakt efter de sluga inbrottstjuvarna – men fallet har nu tagit en skrattretande vändning, skriver The Guardian.


LÄS MER: Polisens omtalade fantombild löste fallet


Bilden på tjuven

När kvinnan insåg att männen stal pengar från henne bad hon dem att lämna lägenheten. Polisen har ännu inte uttalat sig om hur mycket tjuvarna hann plocka på sig.

I jakt på mer information om händelsen har polisen nu gått ut med en fantombild på en av gärningsmännen på Twitter.

I bildtexten skriver de:

"Vi har skapat en elektronisk bild av den misstänka inbrottstjuven. Om du har någon information, vänligen kontakta oss."

https://twitter.com/warkspolice/status/981154696319684610?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fuk-news%2F2018%2Fapr%2F03%2Fpolice-e-fit-of-big-mouthed-burglary-suspect-goes-viral&tfw_creator=pgreenfielduk&tfw_site=guardian

Reaktionerna på Twitter

Tusentals personer har nu reagerat, gillat eller delat vidare polisens inlägg på Twitter. Men det är inte allmänhetens intresse av rättvisa som har skapat detta engagemang.

Nu skrattar alla åt att gärningsmannens orealistiska "utseende".

"Ni måste lägga upp en bild på tjuven när ni tar honom. Vi måste få se den!", skriver en användare.

"Det är något som är väldigt utmärkande med den här personen, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är", skriver en annan.

"Det här är på riktigt"

Efter uppståndelsen har polisen uttalat sig om inlägget:

"Vi kan bekräfta att det här är på riktigt. Vi ville fånga er uppmärksamhet. Bilden är skapt efter brottsoffrets beskrivning av gärningsmannen. Vi hoppas att det här innebär att vi kommer identifiera inbrottstjuven inom kort".