Puman ville inte lämna i första taget.
Puman ville inte lämna i första taget.

Familjens hund hamnade i gapet på en livsfarlig puma

Publicerad

Hunden Maybe och hennes familj är just nu väldigt tacksamma att hon lever. 

Men det finns risk för att hunden kommer att vara rädd för mörkret i fortsättningen.

Nyligen hade hunden Maybe, från Nederland, i delstaten Colorado, USA, nämligen ett nattligt möte med ett stort kattdjur.

Familjens övervakningskamera visar hur Maybe springer ut genom dörren – och rakt in i en puma som står och väntar. 

Plötsligt hamnar den relativt lilla hunden i pumans gap.

I videon kan man se hur flera familjemedlemmar rusar ut ur huset. En med en spade, och en med en ficklampa.

Husse Charlie Allen, personen med ficklampan, var sist ut. 

"Stirrade på mig"

Puman stirrade på Allen efter att ha tagit bett av hunden. 

Alla i sällskapet springer sedan för livet och Allen försöker samtidigt skrämma bort puman med ficklampan. 

Kattdjuret traskar i väg men har knappast bråttom, vilket övervakningsfilmen vittnar om. Den går långsamt, långsamt bort från tomten.

– Hunden kom undan från puman och puman hade lätt kunnat komma åt de två andra av oss på några sekunder, men som tur var stirrade puman på mig i stället, säger husse Charlie Allan.

Var förberedd på fajt

Hunden Maybe togs till en veterinär med flera sår, men efter några dagar med förband mår hon bra igen. 

– Jag tänkte att "hoppas Maybe klarar sig, och jag hoppas att det här djuret inte anfaller oss, men det är två stora män här så vi skulle i alla fall ha en liten chans", minns husse.

Familjen är glada att Maybe fortfarande är vid liv efter det nattliga mötet med den livsfarliga puman.

– Vi är väldigt tacksamma att hon kämpade emot, säger husse.

Kolla in familjens video från mötet med puman i tv-spelaren ovan!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag