I mars 2015 greps Lidia Quilligana, 32. Då hade hon jobbat som familjens barnvakt i ett år. Foto: PolisenI mars 2015 greps Lidia Quilligana, 32. Då hade hon jobbat som familjens barnvakt i ett år. Foto: Polisen
I mars 2015 greps Lidia Quilligana, 32. Då hade hon jobbat som familjens barnvakt i ett år.  Foto: Polisen
Barnvakten jobbade hos en familj i staden Danbury i Connecticut, USA. Foto: Google MapsBarnvakten jobbade hos en familj i staden Danbury i Connecticut, USA. Foto: Google Maps
Barnvakten jobbade hos en familj i staden Danbury i Connecticut, USA. Foto: Google Maps

Familjen satte upp övervakningskamera – då avslöjades barnvaktens tortyr

Publicerad

Familjen anade oråd – och satte i smyg upp en övervakningskamera.

Misstankarna visade sig stämma.

Nu döms barnvakten till 15 års fängelse i USA för att ha torterat barnen, skriver AP som citerar The News-Times.

När familjen gick igenom sin övervakningskamera i hemmet i Danbury i Connecticut besannades deras värsta mardrömmar om barnvakten.

– Det var en oavbruten och fördärvad grymhet som jag aldrig sett tidigare. Hon torterade de där barnen, säger barnens målsägarbiträde Sharon Dornfeld, enligt The News-Times.

Brände flickan på spisen

Bilderna fångade hur barnvakten brände den treåriga flickans hand och ben på spisen, slog henne i ansiktet, lyfte henne i håret och stängde in henne i en leksakslåda. Även de ettåriga tvillingsyskonen misshandlades.

I mars 2015 greps Lidia Quilligana, 32. Då hade hon jobbat som familjens barnvakt i ett år. 

"Kunde inte kontrollera mig"

Försvarsadvokaten menade att Lidia Quilligana inte varit ett monster utan "en ledsen kvinna som förlorat kontrollen", som själv blivit misshandlad som barn och använt den disciplin hon känt till. Hon hade samtidigt varit nära ett nervöst sammanbrott efter att ett av hennes egna barn råkat ut för en bilolycka.

När domen på 15 års fängelse föll i tisdags bröt Lidia Quilligana ut i gråt och bad om förlåtelse till familjen. 

– Jag kunde inte kontrollera mig. Tro mig, jag älskade de barnen med hela mitt hjärta. Jag är ledsen tusen gånger, säger hon enligt The News-Times.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag