Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjen tog en bild tillsammans med grannen – men det som visas i bakgrunden skrämmer slag på de flesta

Dustin Radney, till vänster, med grannen och sin familj – med björnen i bakgrunden. Vad som inte syns är att poliser och viltvårdare stod på var sin sida om dem. Foto: KAMERAONE
Björnen drog sig till soptunnorna. Foto: KameraOne
En soptunna undersöks av björnen. Foto: KameraOne

Brummelibrum, vem lufsar där? 

De här grannarna lät sig inte skrämmas av björnmötet.

– Han var ganska modig och visade inga tecken på aggression så vi lyckades få några bilder framför honom medan han åt, säger Dustin Radney till Omtalat.

Plötsligt dök den upp i trädgården. En stor, hungrig svartbjörn på 180 kilo, som WKMG Click Orlando var först med att berätta.

– Björnen strövade runt i grannskapet och åt sopor ur soptunnor som folk ställt ut, säger Dustin Radney om förra veckans björnmöte i Apopka i Florida, USA.

Han lät sig inte skrämmas av besöket och tillsammans med grannen filmade och fotade han den lurviga besten – med sig själv i förgrunden. 

– Då bestämde han sig för att ta en tupplur en stund så vi kunde ta några fler bilder. När han vaknade gick han från hus till hus och letade efter soptunnor för att hitta mer mat och vi följde honom några timmar tills det började bli mörkt. 

Björnen lade sig och sov i någon timme. Foto: KameraOne

Stod med poliser och viltvårdare

Med hjälp av Photoshop manipulerade Dustin Radney en bild och placerade sin son på björnens rygg. 

Han påpekar att de följde myndigheternas råd om att hålla minst 45 meters avstånd om man ser en björn, aldrig närma sig den och försöka skapa distans så att den inte känner sig trängd utan fritt kan gå sin väg. Vad Dustin Radneys bilder inte visar är att poliser och djurvårdare stod på var sin sida om dem för att övervaka björnens beteende. 

Med hjälp av Photoshop manipulerade Dustin Radney en bild och placerade sin son på björnens rygg. Foto: KameraOne

Viktigt att hålla avstånd

Myndigheterna påminner också om att inte sätta ut matavfall förrän det ska hämtas eftersom björnar gärna återvänder till ett ställe där det är lätt att få mat, speciellt inför vintern. Även avfall som lagts i en soptunna av plast ger ifrån sig lockande dofter för björnar och det är viktigt att de behåller sin naturliga skygghet för människor och inte blir förvirrade genom att man tillhandahåller mat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!