Hollys sista brev har berört tusentals människor. Foto: FacebookHollys sista brev har berört tusentals människor. Foto: Facebook
Hollys sista brev har berört tusentals människor. Foto: Facebook
Ett år efter diagnosen förlorade hon kampen mot cancer. Foto: FacebookEtt år efter diagnosen förlorade hon kampen mot cancer. Foto: Facebook
Ett år efter diagnosen förlorade hon kampen mot cancer. Foto: Facebook

Familjen delar med sig av 27-åringens sista ord

Publicerad

Innan Holly gick bort bad hon sin familj att dela med sig av hennes sista brev. De fina orden, råden och uppmaningarna har nu berört människor världen över.

– Jag vill inte försvinna. Men det är bortom min kontroll, skriver Holly.

I torsdags förlorade 27-åriga Holly Butcher kampen mot cancern. Hennes familj valde att dela med sig av de tragiska nyheterna i sociala medier strax därefter – och la även upp den sista texten Holly skrev.

Hennes sista ord har nu berört tusentals människor, skriver Mirror. 

Holly Butcher förlorade kampen mot skelettcancern.Foto: Facebook

"Jag vill inte försvinna"

27-åringen, från Brisbane i Australien, led av en ovanlig typ av skelettcancer.

"Det är väldigt märkligt att förstå och acceptera ens egen dödlighet när man endast är 26 år gammal. Det är nåt man annars ignorerar. Dagarna tickar på och man förväntar sig att det ska fortsätta så", skriver Holly.

Holly hade hoppats på att få bilda en familj med sitt livs kärlek, och beskriver att hon önskar det så mycket att det gör ont.

"Jag är i dag 27 år gammal. Jag vill inte försvinna. Jag älskar mitt liv. Jag är lycklig. Jag är skyldig mina nära och kära att stanna kvar. Men det är bortom min kontroll."

Hennes högsta önskan var att få bilda en familj.Foto: Facebook

"Ta hand om din kropp"

Holly hoppas att hennes brev ska få människor att uppskatta de viktiga sakerna i livet.

"De där gångerna då du gnäller över något betydelselöst (jag har insett hur mycket folk gör det den senaste tiden), tänk då på någon som faktiskt har ett riktigt problem."

Holly vill inspirera andra att älska sina fungerande kroppar – precis som de ser ut.

"Uppskatta din goda hälsa och fungerande kropp – även om den inte ser perfekt ut. Ta hand om den och tänkt på hur fantastisk den är".

Hollys sista brev har nu blivit viralt.Foto: Facebook

Uppmuntrar andra att ge blod

Hon önskar att fler människor valde att spendera pengar på upplevelser och gåvor, i stället för att fokusera på att äga så mycket nya kläder som möjligt.

"Köp någonting fint till din kompis i stället för att köpa en ny klänning. Bjud någon på middag eller köp ett ljus till någon, och tänkt på att säga att du älskar den personen när du gör det".

Holly avslutar sitt brev med att uppmuntra människor att ge blod.

"Bloddonation hjälpte mig att leva ett extra år – ett år som jag kommer vara förevigt tacksam för. Det var ett år då jag hade den bästa tiden i mitt liv".

Tusentals människor har nu gillat, delat och kommenterat på Hollys uppmärksammade inlägg.

Läs hela inlägget här:

https://www.facebook.com/hollybutcher90/posts/10213711745460694?pnref=story

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag