Extrem kyla förvandlade fontänen till "isvulkan"

Publicerad

En arktisk kyla drar in över USA sedan en vecka tillbaka och har orsakat 22 dödsfall.

Samtidigt har den också orsakat oväntade fenomen i naturen – såsom den här isvulkanen.

Det är delstaterna på USA:s östkust som drabbats hårdast av den extrema kylan och flera köldrekord har slagits i de delstaterna. 

I Letchworths nationalpark i delstaten New York har kylan gjort att vattenfallen i parken delvis frusit till is och en av parkens fontäner har förvandlats till en "isvulkan" skriver WBBW

Fontänen byggdes 1860 och sprutar vatten flera meter upp i luften. Vatten har delvis frusit till is och samtidigt fortsatt spruta ut vatten. 

"Isvulkanen" har i år växt sig flera meter hög och blivit en riktig attraktion i nationalparken.

– Jag älskar hur den har byggts upp så imponerande och det här året är den större än någonsin, säger Sara Banks, som var på besök i nationalparken.  

Den här veckan förväntas dock den extrema kylan att avta så antagligen kommer den här häftiga "isvulkanen" att smälta bort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag