Två burgare? Ja, det kan vara bättre. Foto: VINCENT THIAN / APTvå burgare? Ja, det kan vara bättre. Foto: VINCENT THIAN / AP
Två burgare? Ja, det kan vara bättre.  Foto: VINCENT THIAN / AP
Foto: / /IBLFoto: / /IBL
 Foto: / /IBL

Experten: Därför ska du alltid beställa TVÅ burgare i stället för en på McDonald's

Publicerad

Vill du få din beställning på McDonald's att bli aningen hälsosammare?

Kör då två burgare i stället för en, tycker dietisten Emily Field.

Konstigt, kan man tycka – men här är hennes anledning. 

Okej, först och främst är förmodligen överens om att snabbmat rent generellt inte är människokroppens bästa vän.

Men om du trots detta envisas med att få i dig de där Big Mac-menyerna kan det finnas vissa saker du bör tänka på – i termer om blodsockernivåer.

Särskilt intressant blir följande tips om du är förtjust i de friterade rackarna som brukar serveras vid sidan av burgarna på Donken.

Emily Field, nutritionist och dietist, menar att det i så fall är bättre att beställa två hamburgare – i stället för en burgare och en portion pommes frites, enligt Business Insider.

"Förminskar mängden fett och kolhydrater"

Fields förklarar att det handlar om att balansera näringsämnena. En portion pommes innehåller nämligen höga mängder fett och kolhydrater, men minimalt med protein.

– Genom att byta ut pommes mot en till burgare dubblar du nästan ditt proteinintag samtidigt som du förminskar mängden fett och kolhydrater du äter, säger hon till sajten och fortsätter:

– Eftersom snabbmat redan innehåller mycket fett och kolhydrater och ganska låga mängder protein är det här enkla utbytet ett bra sätt att jämna ut dina blodsockernivåer.

 

LÄS OCKSÅ: Personalen avslöjar: Därför ska du alltid ta kvitto på McDonald’s

 

Två burgare må innebära alternativet med mest kalorier, men Field hänvisar till forskning som publicerat i den vetenskapliga tidskriften Nutritional Metabolism som menar att det är viktigt att balansera makronäringsämnen i en måltid för att balansera blodsockret.

Fett, kolhydrater och proteiner <-- de viktiga kompontenterna att balansera.

Protein håller dig mätt längre, så om du trycker i dig en extra burgare och dubblar ditt intag i stället för att få i dig fett och kolhydrater från pommes hjälper det dig att undvika ytterligare ett ohälsosamt mellis några få timmar senare.

 

Ett annat genialt tips för att få i dig mer hälsosam mat, som du kan tacka den här artikelns avsändare för, är ju givetvis att skippa snabbmat. Samtidigt tänker inte artikelns avsändare sticka under stol med att han på riktigt åt en portion pommes frites till frukost i dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag