Studenten Emma sökte över 20 extrajobb en kväll tidigare i veckan. Foto: Unilad / FacebookStudenten Emma sökte över 20 extrajobb en kväll tidigare i veckan. Foto: Unilad / Facebook
Studenten Emma sökte över 20 extrajobb en kväll tidigare i veckan. Foto: Unilad / Facebook
Hon glömde att ta bort en mening i sitt cv. Foto: UniladHon glömde att ta bort en mening i sitt cv. Foto: Unilad
Hon glömde att ta bort en mening i sitt cv. Foto: Unilad

Emma sökte 20 jobb – sen upptäckte hon missen i cv:t

Publicerad

Studenten Emma Dukes sökte över 20 extrajobb en kväll tidigare i veckan.

När hon vaknade morgonen därpå insåg hon vad hon hade missat – nu skrattar tusentals människor åt detaljen i hennes cv:

– Det är ett så enkelt misstag att begå, många har sagt att de har råkat göra samma sak, säger Emma.

20-åriga Emma Dukes studerar vid ett universitet i Winchester, Storbritannien. Precis som för många andra studenter är hennes ekonomi inte den bästa, därför bestämde hon sig nyligen för att söka ett extrajobb, skriver Unilad.

Men efter att ha skickat ut över 20 ansökningar insåg Emma att hon hade missat en viktig detalj i sitt cv.

Studenten Emma Dukes missade en viktig detalj i sitt cv.Foto: Facebook

Insåg sin miss morgonen därpå

Allting började med att Emma sökte ett jobb på ett kafé som serverar vegansk kost. Då Emma själv är vegan, ansåg hon att det var meriterande och väsentligt att ha med denna information i sin jobbansökan.

Hon glömde att ta bort meningen "Jag är vegan".Foto: Unilad

Hon bestämde sig sedan för att skicka ut samma ansökan till alla de andra jobb hon sökte den kvällen.

– När jag vaknade på morgonen kom jag på att jag hade skrivit "Förresten, jag är vegan!" i slutet på mitt cv. Efter att ha dubbelkollat det insåg jag att den meningen hade följt med på varenda en av mina ansökningar.

Emmas uppskattade inlägg på Twitter.Foto: Unilad

"Många har råkat göra samma sak"

När Emma förstod att hon hade råkat skicka just det cv:t till över 20 arbetsgivare kunde hon inte göra annat än att skratta.

– Det är ett så enkelt misstag att begå, många har sagt att de har råkat göra samma sak.

Hon bestämde sig för att skriva ett inlägg på Twitter och berätta om händelsen:

"Jag är definitionen av en person som bara måste berätta för alla att jag är vegan", skriver hon i det numera virala inlägget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag