Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma gifter sig med den livstidsdömde mördaren

Nykära – och snart även gifta. Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Hon bor i Storbritannien, han i ett fängelse i USA.

Snart ska de gifta sig.

Nu har småbarnsmamman Emma även bestämt sig för att ta barnen och flytta närmare fängelset.

Småbarnsmamman Emma Pickett, 33, från Stourbridge, Storbritannien, har tagit ett kontroversiellt beslut som skapat rubriker nationellt och internationellt:

Hon ska gifta sig med 30-årige amerikanen Justin Erskine.

Men till saken hör att amerikanen sitter i fängelse. På livstid, utan möjlighet till benådning eller tidigare frisläppning. För inblandning i ett mord.

Det rapporterar tidningen The Sun.

Emma och Justin träffades på en webbsajt som erbjuder brevväxling med fångar – och efter att ha skrivit brev fram och tillbaka under fem månader är det alltså dags för giftermål.

Paret har träffats blott två gånger och det är osannolikt att paret någonsin kommer att kunna tillbringa tid tillsammans utanför murarna.

– Han var bara 18 när det hände. När du är ung tar du beslut  som du kanske inte skulle ta med lite mer erfarenhet. Jag tycker inte att hans straff avspelar brottet, säger Emma till The Sun.

Flyttar hela familjen till USA

Emmas kommande make fängslades 2006 efter att han varit inblandad i ett mord på två män till följd av en fejd kring droger.

30-åringen grävde även gravarna och hjälpte till att begrava de två kropparna.

Det förflutna spelar dock ingen roll för vårdassistenten Emma, som har bestämt sig för att se framåt i stället för bakåt, skriver The Sun.

Framöver ska Emma flytta hela sin familj – däribland sina tre barn, 6, 12 och 14 år gamla – till USA och närheten av fängelset för att på så vis vara närmare sin stora och nyfunna kärlek.

Pusskalas i fängelset.Foto: CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

De kommer aldrig ha sex

The Sun skriver att "Emmas äldsta dotter kallar den livstidsdömde mördaren för 'styvpappa' och han brukar ringa till den yngsta dottern för att läsa godnattsagor".

Bröllopet är planerat till i september och Emma planerar att flyga dit både mamma och syster.

Emma bryr sig inte vad omgivningen tycker.

– Det finns ett stigma kring sånt här men det är inte så att man automatiskt är en dålig person för att man sitter i fängelse, säger hon till The Sun.

Paret kan däremot inte ha sex, utan fängelsets regler innebär att de enbart kan utbyta intima detaljer och liknande via brev.

– Vi försöker ha den där intimiteten på andra vis. Vi har skrivit brev som beskriver betydligt mer intima delar av förhållandet, säger Emma till The Sun.