Emma Carey var nära på att bli rullstolsburen efter en fallskärmsolycka. Foto: InstagramEmma Carey var nära på att bli rullstolsburen efter en fallskärmsolycka. Foto: Instagram
Emma Carey var nära på att bli rullstolsburen efter en fallskärmsolycka. Foto: Instagram
Hon började ta sig runt i rullstol, sedan på kryckor – och efter ett par månader skedde miraklet. Foto: InstagramHon började ta sig runt i rullstol, sedan på kryckor – och efter ett par månader skedde miraklet. Foto: Instagram
Hon började ta sig runt i rullstol, sedan på kryckor – och efter ett par månader skedde miraklet. Foto: Instagram

Emma, 24, bröt ryggen i en fallskärmsolycka

Publicerad

24-åriga Emma var nära på att bli rullstolsburen efter en fallskärmsolycka för fyra år sedan.

Nu berättar hon om händelsen som har förändrat hennes inställning totalt:

– Jag vill att alla ska lära sig de här sakerna utan att behöva genomgå ett trauma.

För fyra år sedan tog 24-åriga Emma Careys liv en drastisk vändning. Under ett fallskärmshopp landade hon fel och bröt både ryggen, bäcken samt slog ut alla sina tänder.

Läkarna berättade att Emma aldrig skulle kunna gå igen – men mot alla odds har hon nu tagit sig tillbaka på fötterna, skriver sajten Lovewhatmatters

Emma Carey var med i en fallskärmsolycka för fyra år sedan.Foto: Instagram

"Bad läkarna döda mig"

När Emma vaknade upp på sjukhuset efter olyckan var hon helt förlamad.

– Jag var så rädd för att inte kunna gå igen. Där och då accepterade jag att jag aldrig mer skulle bli lycklig, och jag bad läkarna döda mig, berättar hon för Lovewhatmatters

Men med tiden lärde sig 24-åringen, från Australien, att acceptera läget. Hon började ta sig runt i rullstol, sedan på kryckor – och efter ett par månader skedde miraklet.

Hon var rullstolsburen under de första månaderna.Foto: Instagram

Vill inspirera andra

I dag har Emma återfått rörelsen i benen. Men hon har fortfarande svårt att kontrollera vissa funktioner i kroppen, som till exempel blåsan och magen.

– Jag vill inte att människor ska behöva skämmas över det som händer när man skadar ryggraden. Det är viktigt att prata om det, så att man inte känner sig ensam.

Emma delar nu med sig av sin berättelse.Foto: Instagram

Olyckan har gett Emma en helt ny syn på livet. Hon har gått från att vara introvert till att bli en sprudlande och levnadsglad människa.

– Jag lärde mig så mycket från min nära-döden-upplevelse och jag vill verkligen att alla ska lära sig de här sakerna utan att behöva genomgå ett trauma.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag