Emily Houlston födde tvillingpojkarna Arthur och Finley i december 2017. Foto: InstagramEmily Houlston födde tvillingpojkarna Arthur och Finley i december 2017. Foto: Instagram
Emily Houlston födde tvillingpojkarna Arthur och Finley i december 2017. Foto: Instagram
Mamman har valt att dela med sig av en bild på sin mage. Foto: InstagramMamman har valt att dela med sig av en bild på sin mage. Foto: Instagram
Mamman har valt att dela med sig av en bild på sin mage. Foto: Instagram

Emily, 19, visar magen efter förlossningen av tvillingar

Publicerad

Efter förlossningen av tvillingpojkarna kände Emily knappt igen sin kropp.

Fyra månader senare har hon nu lärt sig att acceptera och älska sin mage – något hon även vill inspirera andra mammor till.

– Du är underbar, du är en mamma, och du är ljuset i dina barns ögon, skriver Emily.

19-åriga Emily Houlston födde tvillingpojkarna Arthur och Finley i december 2017. Hon och maken Thomas skapade då ett Instagramkonto i pojkarnas namn och började dokumentera familjens liv, skriver Independent.

Förra veckan valde tvåbarnsmamman, från Telford i Storbritannien, att dela med sig av en bild på sin mage – av en viktig anledning.

https://www.instagram.com/p/Bf_Z5caHtAy/?taken-by=marson.twins

"Jag är så stolt"

Emilys graviditet var problematisk mot slutet. Hon tvingades därför genomgå ett kejsarsnitt i vecka 36.

– Våra kroppar genomgår så mycket, det är en stor förändring och påfrestning. Jag är så stolt över att jag bar dessa vackra barn och kunde ge dem värme, mat och framför allt kärlek, skriver Emily i ett inlägg på Instagram.

https://www.instagram.com/p/Bf0bHeDAk98/?taken-by=marson.twins

Har lärt sig att älska sin kropp

Kejsarsnittet ledde till att 19-åringen fick ett stort ärr på magen. 

– Att ha ett ärr på magen är den minsta uppoffringen jag kan göra för att få tillbringa en livstid tillsammans med min familj, skriver Emily.

I sitt inlägg berättar hon även att hon har haft svårt att acceptera sin kropp sedan förlossningen – men nu har hon äntligen börjar älska den igen.

– Dina bristningar definierar inte dig. Dina fettvalkar definierar inte dig. Ditt ärr definierar inte dig. Du är underbar, du är en mamma och du är ljuset i dina barns ögon.

https://www.instagram.com/p/Bdx0vdnAv5A/?taken-by=marson.twins

Hoppas att fler hakar på

Nu hoppas Emily att fler kvinnor börjar älska sina kroppar, trots att graviditeten kanske har förändrat dess utseende.

– Jag vill normalisera kvinnokroppen och hur den ser ut efter en graviditet.

Tvåbarnsmamman upplever att nyblivna mammor ofta känner en press att "få tillbaka" den kropp de hade innan graviditeten.

– Det har tagit lång tid för mig att bli bekväm i min kropp, och nu vill jag hjälpa andra kvinnor. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag