Här möts älgen och vargen i en episk kamp. Foto: Skärmdump/YoutubeHär möts älgen och vargen i en episk kamp. Foto: Skärmdump/Youtube
Här möts älgen och vargen i en episk kamp. Foto: Skärmdump/Youtube
Hela mötet fångades på film med en drönare. Foto: Skärmdump/YoutubeHela mötet fångades på film med en drönare. Foto: Skärmdump/Youtube
Hela mötet fångades på film med en drönare. Foto: Skärmdump/Youtube

Drönaren fångar mäktiga mötet – mitt i skogen

Publicerad

I ett unikt videoklipp slåss skogens kungar mot varandra.

Vem vinner striden – älgen eller vargen?

"Jag blev uppspelt av att se älgen, men när jag skulle lämna platsen hände något oväntat", skriver Dan Nystedt som filmade händelsen med sin drönare.

En drönare fångade den oväntade striden i det vilda Kanada på film.

Det är Dan Nystedt som står bakom klippet där en varg och en älg kämpar mot varandra. Han började med objektivet riktat mot älgen nära stranden vid en sjö i norra Ontario.

När vargen fick syn på älgen förvandlades stranden till ett slagfält.

Klippet spelades in med en GoPro-kamera fäst på drönaren som svävade över djuren medan älgen försökte försvara sig mot vargens attacker.

"Fångade det här på film av en slump när jag filmade några naturscener i norra Ontario", skriver Dan Nystedt när han publicerade videon på nätet.

"Blev uppspelt av att se älgen, men när jag skulle lämna platsen hände något oväntat."

Först stirrade djuren på varandra.

Sedan stampade älgen flera gånger mot vargen, som för att varna för en svår strid.

Vargen, som till skillnad från hur djuret vanligtvis jagar tillsammans med vargflocken var själv, hoppade sedan ner i vattnet och attackerade älgen underifrån.

"Händer i skogen varje dag"

Älgen blev märkbart uttröttad, men gjorde sitt bästa för att hålla avståndet till vargen.

Till slut insåg vargen nederlaget och flydde därifrån. Den syntes senare med en annan varg, skriver sajten News.

I slutet av filmen simmar älgen vidare – som vinnaren i kampen mellan två av skogens kungar. 

"Den här typen av dramatik händer i skogen varje dag. Vi har sån tur att internet hjälper oss att se det här", skriver en användare på Youtube.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag