Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dömd pedofil: Släpp ut mig, mitt straff är för hårt

Den dömde pedofilen Andrew Edward Pykett, 39. Foto: Warwickshire Police
”Du har orsakat livslång skada för flera människor”, sa domaren i rätten. Foto: Shutterstock

Pedofilen erkände att han begått sexuella övergrepp på minderåriga flickor, och dömdes till 15 års fängelse.

Men trots det ansåg han att straffet var för hårt – något som domaren dock inte höll med om:

– Du har orsakat livslång skada för flera människor – många av dem unga flickor, sa domaren Andrew Lockhart i rätten.

Andrew Edward Pykett, 39, dömdes i mars till 15 års fängelse för sexuella övergrepp mot tio tonårstjejer i åldrarna 13 till 16 år, skriver Birmingham Live

Brotten, som mannen ska ha erkänt i rätten, begicks i Storbritannien och USA under åtta års tid. Pykett ska ha filmat vissa av tillfällena och hade även olämpliga bilder på tonåringar och barn.

Greps på pub med ung tjej

Pykett greps första gången i november 2015, då han sågs "bete sig olämpligt" med en tjej på en pub i Rotherham. När polisen beslagtog hans dator upptäcktes flera "ytterst sexuella" konversationer med unga flickor.

Åklagaren Michael Williams uppgav att Pykett kontaktade sina offer via chattforum som MSN, Messenger och Instagram – och berättade att många av tjejerna var utsatta och sårbara.

Pedofilens vädjan

Brittiska Metro skriver att Pykett trots sina brott ansåg att straffet var för hårt – och att han vädjade om ett kortare straff. 

Pyketts advokater ska ha uppgett att han tidigare var en "bra person" och att han uppvisat ånger – men domaren lät sig inte blidkas:

– Du har orsakat livslång skada för flera människor – många av dem unga flickor, sa domaren Andrew Lockhart i rätten enligt Birmingham Live.

– Du var mellan 30 och 37 år gammal vid tidpunkten, och övertalade hälften så gamla tjejer att träffa dig, fortsatte domaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!