Den dömde pedofilen Andrew Edward Pykett, 39. Foto: Warwickshire PoliceDen dömde pedofilen Andrew Edward Pykett, 39. Foto: Warwickshire Police
Den dömde pedofilen Andrew Edward Pykett, 39. Foto: Warwickshire Police
”Du har orsakat livslång skada för flera människor”, sa domaren i rätten. Foto: Shutterstock”Du har orsakat livslång skada för flera människor”, sa domaren i rätten. Foto: Shutterstock
”Du har orsakat livslång skada för flera människor”, sa domaren i rätten. Foto: Shutterstock

Dömd pedofil: Släpp ut mig, mitt straff är för hårt

Publicerad

Pedofilen erkände att han begått sexuella övergrepp på minderåriga flickor, och dömdes till 15 års fängelse.

Men trots det ansåg han att straffet var för hårt – något som domaren dock inte höll med om:

– Du har orsakat livslång skada för flera människor – många av dem unga flickor, sa domaren Andrew Lockhart i rätten.

Andrew Edward Pykett, 39, dömdes i mars till 15 års fängelse för sexuella övergrepp mot tio tonårstjejer i åldrarna 13 till 16 år, skriver Birmingham Live

Brotten, som mannen ska ha erkänt i rätten, begicks i Storbritannien och USA under åtta års tid. Pykett ska ha filmat vissa av tillfällena och hade även olämpliga bilder på tonåringar och barn.

Greps på pub med ung tjej

Pykett greps första gången i november 2015, då han sågs "bete sig olämpligt" med en tjej på en pub i Rotherham. När polisen beslagtog hans dator upptäcktes flera "ytterst sexuella" konversationer med unga flickor.

Åklagaren Michael Williams uppgav att Pykett kontaktade sina offer via chattforum som MSN, Messenger och Instagram – och berättade att många av tjejerna var utsatta och sårbara.

Pedofilens vädjan

Brittiska Metro skriver att Pykett trots sina brott ansåg att straffet var för hårt – och att han vädjade om ett kortare straff. 

Pyketts advokater ska ha uppgett att han tidigare var en "bra person" och att han uppvisat ånger – men domaren lät sig inte blidkas:

– Du har orsakat livslång skada för flera människor – många av dem unga flickor, sa domaren Andrew Lockhart i rätten enligt Birmingham Live.

– Du var mellan 30 och 37 år gammal vid tidpunkten, och övertalade hälften så gamla tjejer att träffa dig, fortsatte domaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag