Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dejt-sms:et alla snackar om: "Jag lärde mig en läxa"

Kvinnan vägrar det mannen bad om. Foto: PHOVOIR / PHOVOIR

Det finns vissa regler och etiketter i dejtinglivet.

Och vissa saker ber man helt enkelt inte om – hur dåligt dejten än gick.

De flesta av oss har gått på en dålig dejt.

Det kanske inte klickade. Ni hade inget att prata om. Inget gemensamt överhuvudtaget. Det blev lite dålig stämning. Ja, du ville helst bara gå därifrån.

Det var precis vad som hände mellan en man och en kvinna i Storbritannien nyligen, vad det verkar, vilket kvinnan i fråga sedan berättade mer om på nätforumet Reddit.

Kvinnan är anonym men det gör det inte hela än mindre anmärkningsvärt.

Efter att de träffats över en var sin drink på en lokal pub skickade kvinnan ett sms till mannen på morgondagen dagen efter.

"Jag tror inte att vi har så värst mycket kemi, så det kommer inte att bli en andra dejt. Men det var väldigt fint att träffa dig och jag önskar dig all lycka!" skrev kvinnan i sms:et och avslutade med den smiley.

Och där och då hoppades hon nog att det hela var över.

Men det var det inte.

"Inte en kul kväll"

Mannen tycks ha tagit nobben högst personligt och började då be kvinnan att betala tillbaka för drinken han köpte åt henne.

"Ja, jag tror inte att du är min typ, jag tycker inte att det var en kul kväll och jag betalade 95 kronor för din drink", skrev mannen, som uppenbarligen tyckte att det var alldeles för mycket pengar.

"Jag trodde att du skulle beställa en av standarddrinkarna. Jag betalade 20 kronor för min dryck och 95 för din. Det är för mycket. Du drack en hel flaska vid vårt första möte och jag betalade för det, men jag borde inte ha behövt göra det. Snälla betala tillbaka för det", skriver mannen i sms:et och fortsätter:

"Jag väntar på en återbetalning på 95 kronor, tack så mycket".

Han avslutade sedan med att ange sitt bankkontonummer.

Här kan du se sms:et i sin helhet:

Vägrar betala

Kvinnan i fråga blev väldigt paff över mannens krav.

Hon skriver i ett inlägg på nätforumet Reddit att hon faktiskt erbjöd sig att betala för sin egen dryck men att mannen då klev in och betalade.

Kvinnan skriver vidare att hon först beställde ett glas Long Island Iced Tea för drygt 30 kronor – men att mannen då bestämde sig för att beställa in en hel kanna åt henne, vilket blev lite dyrare.

– Jag har inga som helst planer på att betala tillbaka. Jag erbjöd mig att betala, han nekade, och där går gränsen, säger kvinnan till nyhetsbyrån PA, enligt brittiska Independent

 

Lärde sig en läxa

Nej, Tinder-dejten gick inget vidare.

Kvinnan och mannen hade "matchat" i den populära dejtingappen efter att de båda gillat varandras profiler. En matchning innebär att man visat ömsesidigt intresse och sedan kan börja konversera, och eventuellt även ses i verkliga livet.

Men hon lärde sig en läxa.

– Läxan här är att Tinder har en del intressanta människor, men varje matchning där innebär inte en matchning i verkliga livet och man ska inte ta de personerna allt för seriöst, säger hon till nyhetsbyrån PA.

Och hur har då reaktionerna varit på kvinnans inlägg om det märkliga sms:et?

De flesta stöttar henne och anser att det är ocharmigt och oförskämt att be om en återbetalning – oavsett hur illa dejten går, och oavsett om den andra personen vill ses igen eller inte.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!