Här är den lyckliga familjen efter den uppmärksammade födseln. Foto: Memorial Hospital of Carbondale Birthing CenterHär är den lyckliga familjen efter den uppmärksammade födseln. Foto: Memorial Hospital of Carbondale Birthing Center
Här är den lyckliga familjen efter den uppmärksammade födseln. Foto: Memorial Hospital of Carbondale Birthing Center
Tvillingarna Joaqin och Aitana de Jesus Ontiveros föddes också olika år. Foto: Skärmdump/TwitterTvillingarna Joaqin och Aitana de Jesus Ontiveros föddes också olika år. Foto: Skärmdump/Twitter
Tvillingarna Joaqin och Aitana de Jesus Ontiveros föddes också olika år. Foto: Skärmdump/Twitter

De är tvillingar – men föddes olika år

Publicerad

Den ena bebisen var den sista som föddes år 2017 på sjukhuset i den lilla staden i USA.

Den andra blev 2018:s första.

Här är tvillingarna som föddes på var sin sida om tolvslaget.

Det var på sjukhuset i Carbondale, Illinois i USA som Becky och Ethans tvillingdöttrar föddes – varsitt år.

Flickorna som fortfarande inte fått sina namn föddes varken samma dag, månad eller år. Den ena föddes den 31 december 2017 och den andra den 1 januari 2018.

"Grattis till familjen som födde tvillingar. Den första bebisen blev den sista som föddes 2017 och bebis nummer två var den första som föddes 2018 vid Memorial Hospital of Carbondale Birthing Center", skriver sjukhuset i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

https://www.facebook.com/MHCBirthingCenter/photos/a.680975571941049.1073741828.194383037266974/1662630333775563/?type=3

"Det där är ganska jäkla ovanligt", skriver en imponerad person i kommentarsfältet.

"Hur häftigt är inte det?! Grattis till din familj", skriver en annan.

Fler tvillingar föddes olika år

Men de var inte de enda i landet som föddes på var sin sida om tolvslaget.

I Kalifornien föddes ytterligare ett tvillingpar fyra veckor före beräknad nedkomst.

Joaqin föddes 23.58 på nyårsafton. 20 minuter senare föddes Aitana de Jesus Ontiveros, hans tvillingsyster.

"Titta på de här vackra bebisarna! Det här tvillingparet föddes i Delano i gårkväll. Storebror föddes 2017. Lillasyster föddes 2018! Grattis till föräldrarna", skriver reportern Jessica Harrington på Twitter.

https://twitter.com/Jessica23ABC/status/947894457587793920?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwgntv.com%2F2018%2F01%2F01%2Ftwins-born-in-different-years-in-california%2F
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag