Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Charlotte, 19, sökte hjälp för synfel – chockades av läkarnas besked

Charlotte har en dödlig hjärntumör. Foto: Privat
Nu kämpar familj och vänner för att hitta en behandling. Foto: Privat

Allt började med att Charlotte fick svårt att läsa meddelanden på sin telefon.

Det var först när optikern hänvisade henne till sjukhus som den hemska orsaken till symtomen uppdagades.

Charlotte Taylor är 19 år gammal och kommer från Birmingham, Storbritannien, skriver the Mirror.

Charlotte fick plötsligt svårt att läsa sms på sin telefon – vilket ledde till att hon togs till en doktor. Man kunde dock inte hitta något fel – förrän en optiker upptäckte att nerver i ögat var svullna, skriver Birmingham Live.

Charlotte har en dödlig hjärntumör. Foto: Privat

– Optikern blev bekymrad och föreslog att vi skulle ta henne direkt till ögonsjukhuset i Birmingham. Därifrån skickades hon till akuten där man genomförde datortomografi, berättar pappa John.

Läkarnas skräckbesked

Det visade sig att Charlotte hade drabbats av en av de mest aggressiva och dödliga formerna av hjärntumörer: Glioblastom. 

På grund av tumörens placering är en vanlig operation otänkbar – och Charlotte har hittills behandlats med strålbehandling och cellgifter.

Nu kämpar familj och vänner för att hitta en behandling. Foto: Privat

Nu hoppas familjen kunna samla ihop pengar till den alternativa behandlingen TTF (Tumour Treating Fields) som utförs av ett företag vid namn Novocure. Behandlingen kostar omkring 21 000 dollar i månaden, vilket motsvarar ungefär 218 000 svenska kronor, enligt pappa John.

Endast 16 personer i hela Storbritannien behandlas med den.

"Skulle skapa minnen"

Flera olika insamlingar har dragit i gång för Charlottes skull – bland annat en av en granne som hittils har samlat in 30 000 pund, vilket motsvarar drygt 361 000 kronor. Pengarna är öronmärkta att gå till en behandling – men hade till en början ett annat syfte.

– Insamlingen startade när Kate Cotterill ville samla in pengar som kunde skapa minnen för Charlotte och familjen, berättar pappa John.

Glioblastom

Cancertumörer i hjärnan kan vara snabbt eller långsamt växande. Den vanligaste typen av cancertumör i hjärnan kallas gliom och medulloblastom.

Gliom benämns i olika grader, grad 1, 2, 3 och 4. Grad 3 och 4 är så kallade höggradiga gliom, som växer snabbt och kräver snabb behandling. Det är gliom grad 4 som kallas för glioblastom.

Källa: 1177 Vårdguiden

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!