Charles, 100, och Sara Rippey, 98, på bild. Foto: APCharles, 100, och Sara Rippey, 98, på bild. Foto: AP
Charles, 100, och Sara Rippey, 98, på bild.  Foto: AP
Charles och Sara Rippey 1946.Charles och Sara Rippey 1946.
Charles och Sara Rippey 1946.
100-årige Charles Rippey och hans 98-åriga fru Sara dog efter att deras hem eldhärjats i Napa, norra Kalifornien. Foto: MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES100-årige Charles Rippey och hans 98-åriga fru Sara dog efter att deras hem eldhärjats i Napa, norra Kalifornien. Foto: MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
100-årige Charles Rippey och hans 98-åriga fru Sara dog efter att deras hem eldhärjats i Napa, norra Kalifornien. Foto: MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Parets son Mike Rippey vid resterna av föräldrarnas hus i Napa, norra Kalifornien. Foto: RICH PEDRONCELLI / APParets son Mike Rippey vid resterna av föräldrarnas hus i Napa, norra Kalifornien. Foto: RICH PEDRONCELLI / AP
Parets son Mike Rippey vid resterna av föräldrarnas hus i Napa, norra Kalifornien. Foto: RICH PEDRONCELLI / AP
Sonen Chuck Rippey vid föräldrarnas hus. Foto: RICH PEDRONCELLI / APSonen Chuck Rippey vid föräldrarnas hus. Foto: RICH PEDRONCELLI / AP
Sonen Chuck Rippey vid föräldrarnas hus. Foto: RICH PEDRONCELLI / AP
Parets hem eldhärjades i Napa, norra Kalifornien. Foto: MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGESParets hem eldhärjades i Napa, norra Kalifornien. Foto: MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Parets hem eldhärjades i Napa, norra Kalifornien. Foto: MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES

Charles och Sara var gifta i 75 år – dog tillsammans när deras hus brann ner till grunden

Publicerad

De firade 75-årig bröllopsdag tidigare i år.

100-årige Charles Rippey och hans 98-åriga fru Sara är några av offren efter skogsbränderna i norra Kalifornien.

– De försvann tillsammans, säger sonen Mike till AP.

Paret träffades redan i grundskolan. De blev oskiljaktiga, gifte sig 1942 och firade i mars i år 75-årig bröllopsdag.

I söndags dog Charles och Sara Rippey när deras hem brann ner i Napa i norra Kalifornien.

– Vi visste att det inte fanns en chans att de någonsin skulle vara lyckliga, oavsett vem av dem som blev sist kvar. De försvann tillsammans och det var så det funkade, säger 71-årige sonen Mike Rippey till AP om att han inte kunde tänka sig att någon av föräldrarna hade klarat av att överleva den andra.

Charles och Sara Rippey 1946.

Deltog i andra världskriget

En från hemtjänsten hade försökt få ut paret från huset men då hade taket rasat in. Charles Rippey hade sovit i ett eget rum och fångades av brandröken när han var på väg till rummet där hans fru befann sig.

För paret var det väldigt viktigt att få vara tillsammans. Tidigare i livet hade de nämligen varit ifrån varandra. Kort efter att de gift sig hade Charles Rippey skickats med ingenjörstrupperna till andra världskrigets Nordafrika och Europa i fyra år. Efter hemkomsten till USA fick han jobb på ett däckföretag och de senaste 35 åren hade paret bott kvar i samma hus.

– Min pappa skulle definitivt inte ha lämnat henne, säger Mike Rippey till AP.

En del av ett bostadsområde - före och efter branden i Kalifornien.Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN

Han älskade sin fru

Charles Rippey gillade tennis och golf och att äta ute men mest av allt älskade han sin fru, berättar sonen Chuck för NBC Bay Area

Han fann tröst i att föräldrarna var tillsammans ända in i slutet. De sörjs nu av sina fem barn, tolv barnbarn och nio barnbarnsbarn. 

Efter de stora skogsbränderna i Kalifornien har 24 personer bekräftats döda. Drygt 150 personer saknas, tusentals personer har fått fly och minst 1 500 hem har förstörts.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag